Fotografija: Koncert počinje u 21 sat/Foto: Predrag Uskoković, Two days - Rockabilly plays
Galerija
Koncert počinje u 21 sat/Foto: Predrag Uskoković, Two days - Rockabilly plays

Swingersi, Zdenka Kovačiček, Gelato Sisters, Luce i Alen Đuras za dva dana stižu u Daruvar

Sve je spremno, koncert počinje u 21 sat i kako sada stvari stoje, bit će na odlično vrijeme, bez kiše. Stoga, nema isprike da nam ne dođe velik broj građana, kaže Marija IvandekićDARUVAR – Za samo dva dana, 04. kolovoza, u Dvorac grofa Jankovića stiže Robert Mareković sa svojim Swingersima. A kao što je obećao prije mjesec dana, u Daruvar dovodi i Zdenku Kovačiček, Nedu Parmač, odnosno Gelato Sisters, Lucu i Alena Đurasa.

Naravno, riječ je o programu „Ljeto u Dvorcu“ u sklopu kojeg će biti održan event "Samo jednom se ljubi" - Tribute to Ivo Robić. Taj projekt posebno veseli Roberta Marekovića koji je u Daruvaru uvijek rado viđen gost.

Robert Mareković u Daruvaru/Foto: Predrag Uskoković
Robert Mareković u Daruvaru/Foto: Predrag Uskoković

Alen Đuras/Foto: Predrag Uskoković
Alen Đuras/Foto: Predrag Uskoković

Kao što je osobno prije mjesec dana rekao Robert Mareković kada je u Daruvaru bio na Rockabilly festivalu, uvjeren je da će ovaj događaj Daruvarčanima biti veoma zanimljiv.

Očuvanje Robićeve baštine

-To je projekt kojeg smo već radili u više gradova od Zagreba, Varaždina, Bjelovara, Garešnice... I jako se tome veselim. S obzirom na to da sam ja veliki fan Ive Robića, drago mi je što sudjelujem u očuvanju njegove baštine. Moji Swingersi su 2008. snimili album "Samo jednom se ljubi - tribute to Ivo Robić", za kojeg smo dobili Porina, a to, naravno, ne bi bilo izvedivo da nije bilo niza sjajnih gostiju od Olivera, Massima, Nine Badrić, Tedija Spalata, Šajete, kao i Ante Gele i Mire Vidovića.

Swingersi i Zdenka Kovačiček/Foto: Andrijana Vinković
Swingersi i Zdenka Kovačiček/Foto: Andrijana Vinković

To nam je zasad jedini Porin i vjerojatno će tako i ostati, kazao je Mareković.

Detalji večeri

Upitali smo Mariju Ivandekić, v. d. ravnateljice Zavičajnog muzeja je li sve spremno za četvrtak, odnosno za 04. kolovoza kada je ovaj događaj planiran.

Ženstvene Gelato Sisters/Foto: Vladimir Šrajber
Ženstvene Gelato Sisters/Foto: Vladimir Šrajber
Gelato Sisters/Foto: Two days - Rockabilly plays
Gelato Sisters/Foto: Two days - Rockabilly plays

-Sve je spremno, koncert počinje u 21 sat i kako sada stvari stoje, bit će na odlično vrijeme, bez kiše. To je ono najvažnije kod organizacije ovakvih događanja. Stoga, nema isprike da nam ne dođe velik broj građana. Veselimo se i drago nam je što su svi izvođači potvrdili svoj dolazak, kazala nam je Marija Ivandekić.