Fotografija: Kreće "Ljeto u dvorcu"/Foto: Predrag Uskoković
Galerija
Kreće "Ljeto u dvorcu"/Foto: Predrag Uskoković

U Daruvaru danas kreće "Ljeto u dvorcu". Pogledajte što vas sve tamo čeka...

Krećemo s "Večeri daruvarskih amaterskih pjesnika", a kako poezija uvijek ide uz dobro vino, uz poeziju pjesnika amatera, predstavit ćemo i daruvarske vinare, kaže Marija Ivandekić



U dvorcu grofa Jankovića danas od 20 sati počinje "Ljeto u dvorcu". 

Daruvarski dvorac grofa Jankovića nedavno je postao Zavičajni muzej pa su čelni ljudi Muzeja u suradnji s Gradom Daruvarom osmislili program koji bi trebao obogatiti kulturno-zabavnu ponudu u Daruvaru tijekom ljetnih mjeseci. 

Foto: Snježana Sabo
Foto: Snježana Sabo

- Sama ideja "Ljeta u dvorcu" došla je prije samog osnutka Zavičajnog muzeja. Budući da već godinu dana aktivno radimo u samom muzeju, znali smo da ćemo tijekom ljeta organizirati neke evente. Kako surađujemo s daruvarskim ogrankom Matice Hrvatske i Literarnim klubom Saveza Čeha, svakako smo planirali u program "Ljeta u dvorcu" staviti večer poezije. Tako da smo odlučili da prvi događaj bude upravo "Večer daruvarskih pjesnika" - poezija i vino. A kako poezija uvijek ide uz dobro vino, spojit ćemo to dvoje, odnosno uz poeziju daruvarskih pjesnika amatera predstavit ćemo i punudu vina daruvarskih vinara - rekla nam je Marija Ivandekić, v. d. ravnateljice Zavičajnog muzeja.

V.d. ravnateljice Zavičajnog muzeja Daruvar Marija Ivandekić/Foto: Privatni album
V.d. ravnateljice Zavičajnog muzeja Daruvar Marija Ivandekić/Foto: Privatni album

Tjedan dana kasnije, odnosno 23. srpnja, u dvorcu će se u suradnji s Gradom Daruvarom održati koncert mostarskog slavuja Adija Šoše. Adi je široj publici u regiji postao poznat kada se prijavio na srpski natjecateljski show "Zvezde Granda", a pjevao je i u našoj "A strani" gdje je sve oduševio svojom bojom glasa. 

Prema riječima v.d. ravnateljice Zavičajnog muzeja, Marije Ivandekić, 30. srpnja u dvorcu slijedi koncert Diega Vitasovića na harmonici, i to će biti jedini događaj koji će se održati unutar dvorca, odnosno u glazbenoj dvorani. 

Swingersi i Zdenka Kovačiček/Foto: Andrijana Vinković
Swingersi i Zdenka Kovačiček/Foto: Andrijana Vinković
Gelato Sisters/Foto: Two days - Rockabilly plays
Gelato Sisters/Foto: Two days - Rockabilly plays
Foto: Predrag Uskoković
Foto: Predrag Uskoković

- 4. kolovoza nam u dvorac dolazi Zdenka Kovačiček, Swingersi, Gelato Sisters, Luce i Alen Đuras na event "Samo jednom se ljubi" - Tribute to Ivo Robić. 13. kolovoza u dvorcu nastupa Boris Mičetić, profesor gitare koji je upravo u dvorcu grofa Jankovića nedavno snimio spot za Bachovu Toccatu i Fugu u d-molu. Boris će u znak zahvale što smo mu ustupili prostor dvorca za snimanje spota, Daruvarčanima pokloniti jedan svoj koncert - kaže nam Marija Ivandekić i napominje kako će njegov koncert i event "Samo jednom se ljubi" održati ispred dvorca, dok će večeri poezije zbog intimnije atmosfere biti u dvorištu dvorca. Naravno, ako vremenske prilike to budu dopuštale. 

Bruno Mičetić solira ispred dvorca/Foto: Screenshot YouTube
Bruno Mičetić solira ispred dvorca/Foto: Screenshot YouTube

Pogledajte video spot snimljen u dvorcu grofa Jankovića: 

"Ljeto u dvorcu" završava 26. kolovoza događajem pod nazivom "Daruvar voli svoje pjesnike".

- Ovu našu ljetnu priču u dvorcu zaključujemo opet s poezijom koju organizira daruvarski ogranak Matice Hrvatske. I ovdje će se predstaviti daruvarski amaterski pjesnici - zaključila je v.d. ravnateljice Zavičajnog muzeja Daruvar, Marija Ivandekić, koja ovim putem poziva sve građane da dođu u dvorac i lijepo se zabave.

Plakat "Ljeta u dvorcu"/Foto: Zavičajni muzej Daruvar
Plakat "Ljeta u dvorcu"/Foto: Zavičajni muzej Daruvar