Fotografija: Direktor Darkom vodoopskrbe i odvodnje,Vladimir Lukačin/Foto: MojPortal.hr, Darkom vodoopskrba i odvodnja
Direktor Darkom vodoopskrbe i odvodnje,Vladimir Lukačin/Foto: MojPortal.hr, Darkom vodoopskrba i odvodnja

Vladimir Lukačin: "Popravio se vodostaj Pakre i Sloboštine, vodoopskrba je trenutno stabilna"

S obzirom na to da se stanje popravilo, vjerujem da će odluka o redukciji uskoro biti ukinuta, rekao nam je direktor Darkom vodoopskrbe i odvodnje, Vladimir LukačinNakon kiše koja je pala na daruvarskom području, popravio se vodostaj rijeka Pakre i Sloboštine i vodoopskrba je trenutno stabilna, potvrdio nam je Vladimir Lukačin, direktor Darkom vodoopskrbe i odvodnje. 

Prema njegovim riječima, iako oborine nisu bile količinski obilne, vodostaj Pakre i Sloboštine se ipak popravio tako da nije bilo potrebe za vodom iz Velikih Zdenaca.

Mogu biti mirni

- Voda iz Velikih Zdenaca se nije koristila, ali je cjevovod Veliki Zdenci - Vodosprema Daruvar stavljen u funkciju i isproban te putem njega možemo dobiti 1/3 potrebnih količina vode - rekao nam je direktor Lukačin kojeg smo upitali mogu li sada građani primjerice prati svoja vozila ili i dalje pozivaju ljude na racionalno trošenje vode. 

- Odluku o redukciji I. reda sukladno Zakonu o vodama donio je gradonačelnik te je ista i dalje na snazi do opoziva. S obzirom na to da se stanje popravilo, vjerujem da će ista biti uskoro opozvana, odnosno ukinuta - kazao nam je Vladimir Lukačin dodajući kako zahvaljujući padalinama, ali i mogućnosti dodatne opskrbe iz smjera Velikih Zdenaca, građani trenutno mogu biti mirni.