Fotografija: Vladimir Lukačin i Damir Lneniček/ Foto: Grad Daruvar
Galerija
Vladimir Lukačin i Damir Lneniček/ Foto: Grad Daruvar

Ide se u uređenje vodozahvata: "Sustav se stabilizirao, ali su i dalje potrebne mjere štednje"

Mjere štednje potrebne su dok se ne poveća ukupna količina oborina i popravi hidrološka situacija rijeka, poručili su iz Grada Daruvara nakon što su s predstvanicima Darkoma i Hrvatskih voda obišli terenDaruvarski gradonačelnik Damir Lneniček te direktor Darkom vodoopskrbe i odvodnje Vladimir Lukačin i voditelj ispostave Hrvatskih voda, Kristijan Hroh jučer su obišli vodozahvat i uređaj za kondicioniranje pitke vode, izvijestili su iz daruvarske Gradske uprave.

Obilazak vodozahvata i uređaja za kondicioniranje pitke vode/ Foto: Grad Daruvar
Obilazak vodozahvata i uređaja za kondicioniranje pitke vode/ Foto: Grad Daruvar

Kako kažu, tom prilikom dogovoreni su dodatni radovi na uređenju vodozahvata u cilju poboljšanja cjelokupnog vodoopskrbnog sustava.

Mjere štednje 

- Zaključeno je da se sustav stabilizirao, ali su i dalje potrebne mjere štednje dok se ne poveća ukupna količina oborina i popravi hidrološka situacija rijeka, poručili su iz Grada Daruvara.

Gradonačelnik je sam provjerio sustav/ Foto: Grad Daruvar
Gradonačelnik je sam provjerio sustav/ Foto: Grad Daruvar

Podsjetimo, jučer je održan i sastanak u Grubišnom Polju na kojem je dogovorena suradnja oko korištenja dijela magistralnog vodovoda od Velikih Zdenaca do Daruvara, koji bi trebao služiti kao alternativa u dovođenju pitke vode na područje Daruvara za vrijeme suša. Više o sastanku u Grubišnom Polju možete pročitati OVDJE