Fotografija: Daruvarskim umirovljenicima i ove godine bit će isplaćena božićnica/Foto: MojPortal, Foto: Ivo Ravlic/CROPIX
Galerija
Daruvarskim umirovljenicima i ove godine bit će isplaćena božićnica/Foto: MojPortal, Foto: Ivo Ravlic/CROPIX

Većina daruvarskih umirovljenika i ove godine dobit će božićnicu: "Isplata od ponedjeljka"

Božićnice nisu presudne i neće spasiti te ljude, no ipak su znak i simbol da mislimo na njih. Vjerujem da će taj novac umirovljenicima olakšati blagdansku kupovinu, kaže gradonačelnik LneničekDARUVAR - Od ponedjeljka, 12. prosinca pa sve do 16. prosinca, od 8,00 do 13,00 sati u zgradi daruvarske Gradske uprave isplaćivat će se Božićnice za 2419 umirovljenika s područja Grada Daruvara koji imaju mirovinu do 4.000,00 kuna.

Predviđeni iznosi

Svi oni umirovljenici čija imovina iznosi do 1000 kuna dobit će 300 kuna Božićnice. Oni s mirovinom od 1.001,0 kn do 2.000,00 kn dobit će 200 kuna, a umirovljenici s mirovinom od 2.001,00 do 4.000,00 kn pripast će 100,00 kuna božićnice.

-Ako sugrađani nisu u mogućnosti doći osobno po božićnicu, može ju podignuti i član obitelji sa svojom osobnom iskaznicom i osobnom iskaznicom člana obitelji, poručuju iz Grada.


Božićnicu će dobiti 2419 umirovljenika/Foto: Ivo Ravlic/CROPIX (Ilustracijia)
Božićnicu će dobiti 2419 umirovljenika/Foto: Ivo Ravlic/CROPIX (Ilustracijia)

Inače, ako brojčano gledamo koliko će daruvarskih umirovljenika dobiti božićnicu i kolika će ona biti, dolazimo do podatka kako će 165 njih dobiti 300 kuna, 434 umirovljenika dobit će 200 kuna i 1820 njih 100 kuna.

Gradonačelnik Damir Lneniček kaže nam kako je Daruvar u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji među prvim gradovima koji je započeo s ovom praksom.

Nema povećanja

-Od početka smo obuhvatili gotovo dvije trećine naših umirovljenika. Božićnice nisu presudne i neće spasiti te ljude, no ipak su znak i simbol da mislimo na njih. Ono što je bitno reći, iznos se zbog inflacije nije mijenjao, već je godinama isti. Iduće godine iznos ćemo zaokružiti u eurima pa će on biti ipak viši, kazao je Lneniček i zahvalio se Stranci umirovljenika.

-Oni su naši koalicijski partneri koji su tu ideju predložili i podržali, kaže Lneniček.

Gradonačelnik Grada Daruvara Damir Lneniček/Foto: MojPortal.hr
Gradonačelnik Grada Daruvara Damir Lneniček/Foto: MojPortal.hr

U Daruvaru inače, ima oko 3300 umirovljenika pa se dolazi do zaključka kako veći dio njih može računati na božićnicu.

-Vjerujem da će ljudima božićnica olakšati blagdansku kupovinu. Budući da ne možemo utjecati na to da mirovine budu veće, trudimo se ovakvim gestama pomoći. Svaka kuna dobro dođe, zaključuje gradonačelnik.

Dobijete informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!