Fotografija: Foto: Ante Čizmić/CROPIX (ilustracija)
Foto: Ante Čizmić/CROPIX (ilustracija)

Čak 75 posto daruvarskih umirovljenika dobit će božićnicu. Evo o kojim iznosima je riječ

Ako sve bude po planu, do kraja godine svi umirovljenici dobit će svoje božićnice, a nadam se da će većini stići do Božića, poručio je Lneniček.Kao i svake godine, Grad Daruvar ponovno će pomoći svojim umirovljenicima u blagdansko vrijeme, isplatom božićnica.

Prema riječima gradonačelnika Damira Lneničeka, ukupno će biti podijeljeno 2600 božićnica, a iznosi će ovisiti o visini mirovine.

- Svi oni čija mirovina iznosi do 1000 kuna dobit će 300 kuna vrijednu božićnicu. Nadalje, umirovljenicima s mirovinom između 1000 i 2000 kuna božićnica će iznositi 200 kuna, dok će naši sugrađani koji imaju mirovinu između 2000 i 4000 kuna dobiti 100 kuna, objasnio je čelni čovjek Daruvara.

Božićnicu prima 75 posto umirovljenika 

Dodao je i to da će u ovu svrhu iz gradskog proračuna biti izdvojeno oko 400 tisuća kuna, a pravo na božićnicu ostvarilo je oko 75 posto daruvarskih umirovljenika.

- Popis korisnika od strane Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje već je pristigao u Gradsku upravu. Ako sve bude po planu, do kraja godine svi umirovljenici dobit će svoje božićnice, a nadam se da će većini ona ipak stići do Božića, poručio je Lneniček.

Isplata putem Hrvatske pošte

Kao i prošle godine, podjela će ići preko Hrvatske pošte. Točnije, poštar će pozvoniti na vrata te ako je osoba doma, dobit će novac odmah, a ako u tom trenutku neće biti na svojoj adresi, bit će im ostavljena će im poruka, s kojoj se trebaju javiti u poštanski ured.