Fotografija: Promocija zbornika "Kad čujem Daruvar" održat će se ispod ginka/Foto: Predrag Uskoković
Galerija
Promocija zbornika "Kad čujem Daruvar" održat će se ispod ginka/Foto: Predrag Uskoković

Večeras u 19 sati promocija zbornika "Kad čujem Daruvar", dolaze pisci Ferić, Novak i Tomaš

Idejni tvorac i urednik zbornika Kruno Lokotar poziva vas večeras da dođete ispod ginka na promociju. Zbornik će se prodavati po povljnoj cijeni, a autori će vam ga rado potpisatiMoje dame i gospodo, 

Večeras od 19 h, ispod ginka, ispred dvorca, predstavit ćemo zbornik kakvog nije bilo u bijelom svijetu, zbornik tekstova 28 vrhunskih autora koji su redom ne-Daruvarčani, i doznati kako nas oni vide: „Kad čujem Daruvar“. Zbornik će biti i dostupan po posebno povoljnoj cijeni. Autori će vam ga rado i potpisati.

Naši gosti su, abecedom:

Zoran Ferić, klasik, a još živ, koji se pojavio sa sjajnim kraćim zbirkama priča, da bi nakon toga nastavio, ili počeo pisati, sve deblje i još sjajnije romane. Jedini autor koji je nagradu Jutarnjeg lista dobio za dvije knjige! Po prvi put u Daruvaru, a napisao je priču o liječenju neplodnosti iz perspektive svog pripovjedača i Ville Arcadia.

Pisac Zoran Ferić/Foto: Darko Tomas/CROPIX
Pisac Zoran Ferić/Foto: Darko Tomas/CROPIX

Kristian Novak za kojega nisam siguran je li u Daruvaru prisutniji kao karatist, odatle je znao krenuti na osvajanje svojih europskih i svjetskih medalja, ili kao pisac, jer je s dva romana za koja je jedini dobio dvije nagrade Tportala postao, ha, nemam riječi... Stvar ne opće nego minimalne kulture je pročitati koji.

Kristian Novak, pisac i sveučilisni profesor/Foto: Marko Todorov/CROPIX
Kristian Novak, pisac i sveučilisni profesor/Foto: Marko Todorov/CROPIX

Marko Tomaš, najpopularniji pjesnik u regiji, s razlogom, također po prvi put u Daruvaru. Jednom kada ga čujete, tražit ćete i čitati još. No, prvi roman „Nemoj me buditi“ je postao kult, a kako je obnavljao ljubav i regulirao autodestrukciju u Daruvarskim toplicama, možete pročitati u Zborniku.

Pisac Marko Tomaš/Foto: Goran Mehkek/CROPIX
Pisac Marko Tomaš/Foto: Goran Mehkek/CROPIX

Domaći su gradonačelnik Damir Lneniček, dogradonačelnica gđa Vanda Cegledi i Kruno Lokotar, moderator i urednik zbornika „Kad čujem Daruvar“.

U ime Aqua Balissae, Podborja i Daruvara – dobrodošli!

Kruno Lokotar, urednik zbornika "Kad čujem Daruvar"
Kruno Lokotar, urednik zbornika "Kad čujem Daruvar"