Fotografija: Vatrogasci iz Velikog Trojstva u 10 dana gasili tri požaraFoto: DVD Veliko Trojstvo
Galerija
Vatrogasci iz Velikog Trojstva u 10 dana gasili tri požaraFoto: DVD Veliko Trojstvo

Vatrogasci iz V. Trojstva u 10 dana gasili 3 požara: "Ne palite vani vatru kad puše vjetar!"

Jučer smo u poslijepodnevnim satima ponovno imali požar na otvorenom, ovoga puta gorjelo je u Grgincu. Na intervenciju smo izašli s oba vozila i 11 članova, poručuju iz DVD – a Veliko TrojstvoVELIKO TROJSTVO – Na području općine Veliko Trojstvo dogodio je još jedan u nizu požara na otvorenom. Konkretno, ovoga puta gorjelo je u Grgincu.

Treći u nizu

- Jučer smo u popodnevnim satima ponovno imali požar otvorenog prostora, ovaj put u mjestu Grginac. Ovo je već TREĆI požar  u posljednjih 10 dana, a drugi koji je uzrokovan neopreznim spaljivanjem trave i niskog raslinja koje se otelo kontroli. Na intervenciju smo izašli s oba naša vozila  i 11 operativnih članova, poručuju članovi DVD – a Veliko Trojstvo koji apeliraju na stanovnike da ne pale vatru na otvorenom prostoru za vjetrovita vremena, za vrijeme sušnih razdoblja KAO ŠTO JE OVIH DANA, a posebno u blizini šuma.

Članovi DVD-a iz Velikog Trojstva na intervenciji u GrgincuFoto: DVD Veliko Trojstvo
Članovi DVD-a iz Velikog Trojstva na intervenciji u GrgincuFoto: DVD Veliko Trojstvo

Požar u Grgincu bio je na otvorenom prostoruFoto: DVD Veliko Trojstvo
Požar u Grgincu bio je na otvorenom prostoruFoto: DVD Veliko Trojstvo

- Prostor oko mjesta predviđenog za spaljivanje očistite od zapaljivog raslinja kako biste spriječili širenje požara, pripremite sredstva za gašenje požara: vodu, pjenu, prah, a ukoliko nemate aparate za početno gašenje požara, poslužit će i pijesak, lopate i sl. Ne spaljujte istovremeno velike količine raslinja, osobe koje su koristile ložišta na otvorenome, dužne su kontrolirati izgaranje i ne smiju napuštati mjesto dok se vatra u potpunosti ne ugasi, apeliramo na osobe starije životne dobi i lošeg zdravstvenog stanje da NE spaljuju biljni otpad, mole velikotrojšćanski vatrogasci.

Visoke kazne

- Za neodgovorno ponašanje kojim se izazove požar predviđene su visoke kazne. Novčanom kaznom u iznosu od 15.000,00 do 150.000,00 kuna ili kaznom zatvora do 60 dana kaznit će se za prekršaj fizička osoba koja izazove požar.

11 vatrogasaca izašlo je na intervenciju/Foto: DVD Veliko Trojstvo
11 vatrogasaca izašlo je na intervenciju/Foto: DVD Veliko Trojstvo

Osoba koja izazove požar iz nehaja kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom od 2.000,00 kn do 15.000,00 kn.

Ukoliko primijetite požar, ODMAH nazovite vatrogasce na broj 193 ili ŽC 112, stoji na službenoj Facobook stranici vatrogasaca iz Velikog Trojstva.