Fotografija: Kiša može početi već u nedjelju, a hladnije vrijeme nam dolazi od ponedjeljka / Foto: Unsplash
Kiša može početi već u nedjelju, a hladnije vrijeme nam dolazi od ponedjeljka / Foto: Unsplash

Uživajmo još malo u toplom vremenu jer stižu kiša i hladnoća

I novi tjedan će početi kišovito, i malo hladnije, što bi nas moglo uvesti u postupni povratak zime, a od ponedjeljka je u gorju moguća susnježica i snijegIznadprosječno je toplo posljednjih dana, ali stiže nova promjena, kaže  meteorologinja Tee Blažević s N1 televizije. Jučer je 18 stupnjeva izmjereno u Zagrebu, Bjelovaru, Karlovcu, Makarskoj, Daruvaru, Gorice-Nova Gradiška, Gradište-Županja, na Bilogori. Prilike će  i danas biti proljetne, ali treba računati na promjenjivu naoblaku.

I sutra će još rijetko biti oborina, no u nedjelju slijedi intenziviranje oborine sa zapada, uz lokalno obilniju kišu u Gorskom kotaru i Lici, duž Jadrana. Na moru može biti i izraženije grmljavinske aktivnosti pa i jačih nevera.

I novi tjedan će početi kišovito, i malo hladnije, što bi nas moglo uvesti u postupni povratak zime, kako se čini. Već bi tijekom ponedjeljka, u najvišem gorju, moglo biti malo susnježice i snijega.

Čini se da nam zima ima još štošta za pokazati, iako ćemo još malo pričekati za precizne prognoze, što se idućeg tjedna tiče, kažu na N1 televiziji.