Fotografija: Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar

Uskoro kreće izgradnja suvremenog pročistača otpadnih voda u Velikom Korenovu

Otpadne vode u budućnosti će se obrađivati putem nove, suvremene tehnologije, a Bjelovar će biti jedan od rijetkih gradova koji ima završni stupanj pročišćavanja otpadnih vodaU tijeku su radovi na izgradnji popratnih objekata u sklopu rekonstrukcije uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Velikom Korenovu, a uskoro kreće i sama gradnja novog uređaja pročistača.

- Izvođač radova na tom projektu je slovenska tvrtka Riko d.o.o., a Ugovor je vrijedan 16.236.198,08 €. Riječ je o posljednjem i najvrjednijem ugovoru u sklopu projekta aglomeracije, podsjetio je gradonačelnik Dario Hrebak prilikom obilaska gradilišta.

Ishođenje građevinske dozvole

Trenutačno je, prema Ugovoru za izgradnju, realizirano tek oko 6 posto od ukupno ugovorenog iznosa.

- Dio objekata uz sam pročistač će se rekonstruirati, a uskoro se očekuje ishođenje građevinske dozvole i, za otprilike mjesec dana, početak radova na izgradnji novog uređaja pročistača, kaže direktor Vodnih usluga Ivan Ivančić.

Dodaje i da bi sve trebalo biti gotovo za godinu dana, nakon čega će se novi uređaj testirati još godinu.

Otpadne vode u budućnosti će se obrađivati putem nove, suvremene tehnologije, a potrebno je istaknuti i da će Bjelovar biti jedan od rijetkih gradova koji ima završni stupanj pročišćavanja otpadnih voda.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!