Fotografija: Boro Karačić, novi je direktor Darkom vodoopskrbe i odvodnje/Foto: MojPortal.hr
Galerija
Boro Karačić, novi je direktor Darkom vodoopskrbe i odvodnje/Foto: MojPortal.hr

Karačić novi direktor Darkom vodoopskrbe: "Prioriteti su pročistač i kvaliteta vode u Đulovcu"

"Ne treba očekivati da će se svi problemi riješiti preko noći, ali ono što mogu obećati je da ću svakom od njih pristupiti studiozno", kaže KaračićBoro Karačić novi je direktor Darkom vodoopskrbe i odvodnje, odlučila je Skupština društva na današnjoj sjednici. Kako doznajemo, Skupština je raspisala natječaj za novog čelnika nakon što se dosadašnji direktor Vladimir Lukačin zahvalio na suradnji, zbog nove i bolje poslovne prilike. Također, prijava Bore Karačića ujedno je bila i jedina pristigla na ovaj natječaj.

Daruvarski gradonačelnik Damir Lneniček s direktoricom Darkoma Ivanom Djedović i novim direktorom Darkom voopskrbe i odvodnje Borom Karačićem/  Foto: Grad Daruvar
Daruvarski gradonačelnik Damir Lneniček s direktoricom Darkoma Ivanom Djedović i novim direktorom Darkom voopskrbe i odvodnje Borom Karačićem/  Foto: Grad Daruvar

- Zahvaljujem se dosadašnjem direktoru na ovih nešto više od četiri godine koliko je vodio tvrtku. Pred nama je još puno posla i različitih izazova. Novi direktor upućen je u cijeli sustav, što je jako bitno. Moramo riješiti probleme oko pročistača te kvalitetu vode u Đulovcu što radimo u suradnji s Općinom Đulovac. Vjerujem da će novi direktor brzo svladati te probleme i krenuti naprijed, poručio je daruvarski gradonačelnik Damir Lneniček dodavši da iduće godine postoji realna mogućnost spajanja daruvarskog, garešničkog i grubišnopoljskog vodovoda s bjelovarskim, što također donosi puno novih, otvorenih pitanja.

Javni sektor ne može pratiti privatni

Prvi čovjek Daruvara komentirao je i odluku sad već bivšeg direktora Lukačina da napusti čelnu poziciju tvrtke.

- Nalazimo se u vremenu kad javni sektor ne može pratiti privatni po pitanju plaća. Nekada su ljudi u javnim ustanovama ostajali do mirovine, međutim to više nije slučaj. Stručnjaci danas mogu birati gdje će raditi - dodao je Lneniček.

Kako kaže, mjesto člana Uprave Darkoma, koje je do danas obnašao Karačić, neće zauzeti nitko drugi.

- Čak nismo ostavili ni mogućnost drugog člana Uprave, tako da imamo samo jednog člana i to direktoricu, istaknuo je Lneniček.

Pročistač i Đulovac kao prioriteti

Prvi radni dan na novoj funkciji Boro Karačić imat će u četvrtak.

- Budući da vidim određene mogućnosti napretka tvrtke, odlučio sam se kandidirati za čelno mjesto. Taj napredak prvenstveno se odnosi na rješavanje neugodnih mirisa kod postojećeg pročistača, ali i pitanje kvalitete vode u Đulovcu, kao i na cijelom vodoopskrbnom području Daruvar. Naravno, ne treba očekivati da će se ovi problemi riješiti preko noći, ali ono što mogu obećati je da ću svakom od njih pristupiti studiozno. Nadalje, za ono što nećemo znati sami riješiti, konzultirat ćemo se te bude li potrebe i angažirati vanjske suradnike, a sve u cilju rješavanja otvorenih pitanja, poručio je novi čelnik Darkom vodoopskrbe i odvodnje.

Boro Karačić prvi radni imat će sutra/Foto: MojPortal.hr
Boro Karačić prvi radni imat će sutra/Foto: MojPortal.hr

Optimizam po pitanju rješavanja navedenih problema temelji i na činjenici da je u većoj mjeri upoznat sa stanjem unutar tvrtke, budući da je, kao što smo već rekli, sve do danas bio član Uprave Darkoma, koji je ujedno i vlasnik Darkom vodoopskrbe i odvodnje.

Dugogodišnji problemi

- Skupština naravno ima uvid u funkcioniranje tvrtke, međutim o operativnim stvarima odlučuje direktor. Treba reći i to da svi ovi problemi nisu nastali jučer, već su prisutni dugi niz godina. Bitno je naglasiti da se dio njih može riješiti, a dio amortizirati. U svakom slučaju treba intenzivno raditi i posložiti prioritete, odlučan je Karačić.

Dodaje i to da je njegov prethodnik već pokrenuo određene procese po tom pitanju.

- Što se tiče postojećeg pročistača, top koji će vodenom maglicom smanjivati neugodan miris je već isporučen te ga je potrebno instalirati, a pored toga stupilo se u kontakt sa znanstvenicima koji bi trebali ponuditi i druga rješenja. Nadalje, potpisan je ugovor za filtersko postrojenje za pročišćivanje vode u Đulovcu, a rok isporuke je 31. siječanj iduće godine, zaključio je Karačić dodavši da je među prioritetnim projektima svakako i aglomeracija, no taj projekt ipak se neće moći realizirati tako brzo. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!