Fotografija: Među planiranim aktivnostima je i biciklizam: Foto: Compas (ilustracija)
Među planiranim aktivnostima je i biciklizam: Foto: Compas (ilustracija)

Udruzi iz Grubišnog Polja 11.000 eura za promicanje zdravog života i prehrane među mladima

Projekt potiče tjelesnu aktivnost, razvija sportske vještine i promiče zdrav način života među mladimaSredišnji državni ured za demografiju i mlade je u okviru Poziva za prijavu projekata usmjerenih mladima za financijsku potporu iz raspoloživih sredstava dijela prihoda od igara na sreću i Državnog proračuna za 2024. godinu Udruzi mladih Grubiša dodijelio iznos od 11.000 eura za provedbu projekta „Ruralna sportska avantura u Grubišnom Polju“.

Raznovrsne aktivnosti

- Udruga je u suradnji sa Razvojnom agencijom AGRO prijavila projekt prema Prioritetnom području P.3. Mladi u ruralnim sredinama s ciljem promocije i poticanja sportskih aktivnosti za djecu i mlade na ruralnom području Grubišnog Polja čija je provedba predviđena u trajanju od siječnja do prosinca sljedeće godine. Projekt se temelji na raznovrsnim aktivnostima koje uključuju sportske aktivnosti za mlade poput zumba fitnessa, futsala, mažoret škole - kažu u Gradu Grubišno Polje.

Nadalje, među aktivnostima je i edukacija o zdravoj prehrani i okolišu, koja uključuje seriju edukacija za promicanje svijesti o zdravoj prehrani, razbijanju mitova u prehrani te pravilnom usklađivanju prehrane, sna i vježbanja za optimalno zdravlje. S obzirom na opširnost aktivnost Udruga će angažirati i stručne suradnike a, jedan vikend u rujnu bit će posvećen predstavljanju najzastupljenijih sportova u Grubišnom Polju.

Promicanje zdravog života

Cilj je privući i uključiti djecu i mlade u razne sportove, uključujući školu rukometa, nogomet za početnike, paintball, biciklizam, atletiku, školu trčanja, boćanje i mažoretkinje. Sve aktivnosti zajedno čine projekt "Ruralna sportska avantura u Grubišnom Polju" raznolikim i pristupačnim širokom spektru djece i mladih na gradskom području. Projekt potiče tjelesnu aktivnost, razvija sportske vještine i promiče zdrav način života među mladima, uz istovremeno naglašavanje važnosti rodne ravnopravnosti u svim sportskim disciplinama.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!