Fotografija: Foto: KruGarešnica/Compas
Galerija
Foto: KruGarešnica/Compas

Garešnica, Lipik i Pakrac od države dobili novac za dodatna ulaganja u dječje vrtiće

Garešnica je ostvarila potporu u iznosu 38.500 eura za DV Maslačak koji pohađa 326 mališana. Gradu Lipiku dodijeljeno je 28.490,00 eura. Pakrac je pak dobio ukupno 38.500 euraDobre vijesti stigle su u Garešnicu, Lipik i Pakrac. Naime, ti su gradovi od države dobili novac za razvoj predškolskih ustanova.

Kako piše KruGarešnica, predstavnicima gradova uručeni su ugovori Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade o dodjeli financijskih sredstava gradovima, indeksa razvijenosti od I. do IV. te od V. do VIII. skupine, za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti.

Svečano ih je uručila državna tajnica Željka Josić. Među gradovima dobitnicima su i Garešnica, Lipik i Pakrac.

Potpora za DV Maslačak

Garešnica, koja po indeksu razvijenosti spada u skupinu III, ostvarila je potporu u iznosu 38.500 eura za DV Maslačak koji pohađa 326 mališana. 

Ukupno je dodijeljeno 1.846.534,00 eura za 43 grada. Od 2019. godine, kroz program financijske potpore za predškolsku djelatnost, investirano je 13,5 milijuna eura, obuhvativši 19.209 djece diljem Republike Hrvatske.

Cilj ove mjere je zadovoljiti potrebe obitelji s djecom predškolske dobi te olakšati usklađivanje privatnog i poslovnog života. Državna tajnica Josić naglasila je važnost predškolskog odgoja u stvaranju uvjeta za potpun i skladan razvoj djetetove osobnosti, ističući pravo djece na jednak razvoj. Također je istaknula nužnost smanjenja regionalnih razlika u dostupnosti, kvaliteti i cijeni predškolskog odgoja, uz osiguranje dovoljnog broja odgojitelja, piše Compas.

Gradu Lipiku je uručen Ugovor o dodjeli financijskih sredstava u iznosu od 28.490,00 eura. Predsjednik Gradskog vijeća Slobodan Katunar tom je prigodom zahvalio Središnjem državnom uredu i Vladi Republike Hrvatske, ističući da su sredstva dobrodošla te će pridonijeti održavanju i poboljšanju kvalitete usluge.

Lipik dobiva novi vrtić

Podsjetimo se kako su u Lipiku početkom prošlog mjeseca započeli radovi na izgradnji novog objekta Dječjeg vrtića „Kockica“, ukupne vrijednosti 1,59 milijuna eura.

Skica budućeg vrtića/Foto: Compas.hr
Skica budućeg vrtića/Foto: Compas.hr

Projekt će, razvijen u suradnji s Lipičkom razvojnom turističkom agencijom LIRA d.o.o. i Gradskom upravom, rezultirati novim prostorom od 346,17 četvornih metara. Novi vrtić imat će kapacitet za 56 djece, a planirano je i zapošljavanje novih djelatnika. Osim toga, vrtić će biti opremljen bazenom, predstavljajući značajan iskorak u odgojno-obrazovnoj usluzi za predškolsku djecu u Lipiku, piše Compas.

Pakrac je pak, doznajemo od gradonačelnice Anamarije Blažević, dobio ukupno 38.500,00 eura za predškolske djelatnosti.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!