Fotografija: Foto: Pakrački list
Galerija
Foto: Pakrački list

Udruženje obrtnika Pakrac-Lipik: "Više ćemo raditi na cehovskom organiziranju i obrazovanju"

Davor Dolić je imenovan za novog člana Upravnog odbora, a tajničko mjesto napušta Vera Pečanić koju će zamijeniti Ana Jakša- Osim uobičajenih aktivnosti koje Udruženje godinama provodi, u nadolazećoj 2023. godini ćemo nastaviti zastupati interese lokalnih obrtnika, među ostalim i biti aktivni na području obrazovanja te na cehovskom organiziranju. Sudjelovat ćemo na obrtničkim događanjima i druženjima širom Hrvatske, sve kako bi uzvratili našim prijateljima za posjet Pakracu u vrijeme manifestacije Slavonski banovac, što uvijek ima za posljedicu vrlo kvalitetno organiziranje pakračkog Grahfesta - predstavljajući plan i program rada najavio je Marko Štor, predsjednik Udruženja obrtnika Pakrac – Lipik na skupštini održanoj 30. studenog u Domu obrtnika, piše Pakrački list.

Prihvaćen financijski plan

Govoreći o ovoj godini Štor je podsjetio da je dopredsjednik Davor Lepka dobitnik nagrade „Zlatne ruke“, koje zaslužnima dodjeljuje Hrvatska obrtnička komora, a od važnijih događanja izdvojio je konferenciju o prevladavanju energetske krize te seminar o uvođenju eura, sve u organizaciji Udruženja.

Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list

Uz obrazložene izmjene i rebalans za 2022. godinu, jednoglasno je Prihvaćen financijski plan za 2023. godinu predstavljen od tajnice Vere Pečanić. Po prvi puta projiciran je u novoj valuti, a kako je vidljivo iz istog obrtnici u idućoj godini planiraju prihode nešto više od 15 tisuća eura, uz rashode od oko 10,5 tisuća eura.

Čestitke na organizaciji Grahfesta

U nastavku sjednice Davor Dolić je imenovan za novog člana Upravnog odbora, a tajničko mjesto napušta Vera Pečanić koju će zamijeniti Ana Jakša.

Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list

Prisutne su pozdravili predsjednik Obrtničke komore Požeško-slavonske županije Zlatko Špiranec te Marijan Širac, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti i gospodarstvo Grada Pakraca, piše Pakrački list.

- Čestitam na radu, a posebno na organizaciji nadaleko popularnog Grahfesta, koji je važna stavka cijelog Sajma i taj dan u Pakrac privlači obrtnike iz cijele Hrvatske. Nastavite tako - rekao je Marijan Širac pohvalivši novouređeni Dom obrtnika koji izgledom otkriva značajna ulaganja.