Fotografija: Predstavljanje programa Udruge Socijaldemokrati/ Foto: Socijaldemokrati
Galerija
Predstavljanje programa Udruge Socijaldemokrati/ Foto: Socijaldemokrati

Udruga "Socijaldemokrati" predstavila svoj plan i najavila osnivanje nove političke stranke

Ne želimo nametati našu ideologiju društvu kao jedinu i jedino ispravnu, želimo je afirmirati kroz dijalog s drugima u potrazi za toliko nam potrebnom zajedničkom vizijom budućnosti, kaže Davorko VidovićUdruga „Socijaldemokrati“ predstavila je svoju platformu djelovanja te političke i društvene ciljeve u Nezavisnom sindikatu znanosti i visokog obrazovanja.

Kako kažu, Socijaldemokrati su progresivna platforma, koja uključuje i okuplja društveno angažirane pojedince i udruge, forum za kreiranje i razmjenu ideja, mišljenja i stavova. Nadalje, predstavili su se kao nazivaju se pokretač političkih promjena, organizator političkih i društvenih akcija, promicatelj vrijednosti socijalne demokracije u hrvatskom društvu s ciljem podizanje kvalitete života i osobnog standarda svih građana.

Podrška drugih političara

Dodaju i to da im će djelovanje usmjeriti na zaštitu prirode i kulturne baštine, izgradnju naprednog društva i jačanje društvenog povjerenja te države kao efikasne, održive, pouzdane i pravedne organizacije institucija.

Uz članove udruge Socijaldemokrati, predstavljanju udruge prisustvovali su Željka Antunović, Ivo Josipović, Zlatko Komadina, Mirela Holy, Gvozden Flego, Franjo Habulin, Vilim Ribić, Erden Radončić, Vlado Šola, Nenad Volarević, Damir Bajs.

Okrugli stol budućnosti

- Ne želimo nametati našu ideologiju društvu kao jedinu i jedino ispravnu, želimo je afirmirati kroz dijalog s drugima u potrazi za toliko nam potrebnom zajedničkom vizijom budućnosti, koja Hrvatskoj nedostaje već 30 godina. Hrvatskoj treba svojevrsni „nacionalni okrugli stol o budućnosti“, o usuglašenim ciljevima i stvarnim interesima građana naše zemlje. Nisu nam dovoljni samo politički programi pojedinih stranaka koje će se izmjenjivati na vlasti i mijenjati generalni smjer ove zemlje nakon svakih izbora. Uvjereni da vrijednosti socijaldemokracije kao što su sloboda, pravednost, jednakost i solidarnost koje već više od dva stoljeća inspiriraju i potiču slobodoumne i progresivne ljude i koje su već postale najviši civilizacijski temelj i dalje svojom snagom općeljudske emancipacije, mogu biti pokretači toliko važnih promjena, pozivamo naše sugrađane da zajedno idemo u susret društvu u kakvom želimo živjeti i u kojemu ćemo se osjećati dobro, pored ostalog kazao je predsjednik udruge „Socijaldemokrati“ i potpredsjednik Hrvatskog sabora Davorko Vidović. 

Davorko Vidović/ Foto: Socijaldemokrati
Davorko Vidović/ Foto: Socijaldemokrati

Dodao je i da osnivanjem ove platforme, a uskoro i političke stranke, primarno nude svoje vrijednosti kao ishodišta njihovog društvenog i političkog djelovanja.

- Te su naše vrijednosti svakodnevno ugrožene novim oblicima pritisaka koji su prijetnja temeljima egzistencije i dostojanstva ljudi“ zaključio je Vidović.  

Inače, Klub Socijaldemokrati u Hrvatskom saboru najbrojniji je oporbeni klub, koji okuplja 18 zastupnica i zastupnika, a za sebe kažu da su povezani na ideji promišljanja hrvatskog društva kao modernog, slobodnog, uključivog i prije svega demokratskog.