Fotografija: Peđa Grbin s kandidatima SDP-a na lokalnim izborima/ Foto: Deni Marčinković
Peđa Grbin s kandidatima SDP-a na lokalnim izborima/ Foto: Deni Marčinković

SDP napušta tristotinjak članova iz Bjelovarsko-bilogorske županije?

U pozivu za današnju konferenciju, između ostalog stoji da će stranku napustiti većina vodstva lokalnih organizacija u županijiVećina vodstva lokalnih organizacija Bjelovarsko-bilogorske županije, kao i brojni ostali članovi Socijaldemokratske partije Hrvatske danas će napustiti stranku, između ostalog stoji u pozivu za današnju konferenciju kojeg u ime svih navedenih potpisuju Sebastijan Svat, Slaven Đurđević i Damir Đuran.

Poslao ispisnicu

Svat i Đurđević inače su predsjednici gradskih organizacija u Grubišnom Polju i Garešnici, dok je Đuran donedavno bio županijski povjerenik SDP-a. Naime, kako nam je i potvrdio u telefonskom razgovoru, on je svoju ispisnicu na Iblerov trg poslao još prošlog tjedna, stoga današnjoj konferenciji neće niti nazočiti.

Kako doznaje N1, na izlazak iz SDP sprema se čak 300-tinjak članova s područja Bjelovarsko-bilogorske županije. Je li uistinu taj broj toliko velik te koji su točni razlozi napuštanja stranke, bit će poznato nakon današnje konferencije koja je najavljena za 17 sati.