Fotografija: Učenici IV. OŠ Bjelovar na turniru o Harryju Potteru: "Dva tjedna posvetili omiljenom čarobnjaku"/Foto: IV. OŠ Bjelovar
Galerija
Učenici IV. OŠ Bjelovar na turniru o Harryju Potteru: "Dva tjedna posvetili omiljenom čarobnjaku"/Foto: IV. OŠ Bjelovar

Učenici IV. OŠ Bjelovar na turniru o Harryju Potteru: "Dva tjedna posvetili omiljenom čarobnjaku"

Učenici su se najprije natjecali igrajući kviz o Harryju Potteru, a najbolji su se plasirali u veliko finale koje se održalo u čarobnoj učionici stranog jezika, kažu iz školeBJELOVAR - Milijuni djece i odraslih diljem svijeta uživaju u Harryju Potteru, glavnom liku serije knjiga poznate britanske spisateljice J. K. Rowling. Iznimka nisu ni učenici IV. osnovne škole Bjelovar, koji su posljednja dva tjedna u listopadu 2022. godine posvetili upravo ovom simpatičnom čarobnjaku, njegovim prijateljima, neprijateljima i njihovim pustolovinama, pohvalili su se iz IV. OŠ Bjelovar.

Foto: IV. OŠ Bjelovar
Foto: IV. OŠ Bjelovar

Naime, učiteljica engleskoga jezika Dolores Šolaja osmislila je natjecanje u kojem su obožavatelji Harryja Pottera, surađujući u timovima, odmjerili snage na velikom završnom turniru.

Čarobna učionica stranog jezika

- Učenici od 5. do 8. razreda natjecali su se prvo pojedinačno igrajući kviz o Harryju Potteru na satovima Engleskoga jezika. Pobjednici svakog razreda plasirali su se u veliko finale  - HARRY POTTER TRIWIZARD TOURNAMENT - koje se održalo 28. listopada 2022. godine u čarobnoj učionici stranog jezika, koju su vrijedno uređivali zajedno sa svojim učiteljicama engleskoga jezika: Karolinom Šteković Junković, Ivanom Čoklo, Danijelom Jambrušić, Danielom Nejašmić i Dolores Šolaja, kaže nam Daniela Nejašmić iz IV. OŠ Bjelovar.

Vrijedne nagrade

Pojasnila je kako su se učenici natjecali u timovima, a najbolji tim osvojio je vrijedne nagrade koje su omogućili sponzori: Mozaik knjiga (Marko Hadjur), Hoću knjigu (Sanja Srdić) i Školska knjiga (Marijana Brekalo).

- Ovim putem od srca im zahvaljujemo što su prepoznali važnost ovog događaja u promoviranju ljubavi prema čitanju putem zabavnih i poticajnih aktivnosti. Čestitamo pobjedničkom timu na osvojenom 1. mjestu i svim ostalim timovima na sudjelovanju i pokazanom znanju, zaključila je Nejašmić.