Fotografija: Svečano je bilo na uručenju nagrade za najbolji dječji roman u 2020. u Velikom Grđevcu/Foto: Marina Balen
Galerija
Svečano je bilo na uručenju nagrade za najbolji dječji roman u 2020. u Velikom Grđevcu/Foto: Marina Balen

Podizanjem zastave, mimohodom i sportskim igrama danas započinju 35. Lovrakovi dani kulture

Sve do subote navečer u Velikom Grđevcu održat će se brojne aktivnosti poput kazališnih predstava, Sajma kreativnosti, tamburaških nastupa te dodjele Nagrade „Mato Lovrak“ za najbolji dječji romanVELIKI GRĐEVAC – Mali i veliki Velikogrđevčani jedva su dočekali da nakon dvije godine pauze ponovno organiziraju tradicionalnu manifestaciju Lovrakovi dani kulture u Velikom Grđevcu.

Danas započinje 35. po redu manifestacija koja ovaj kraj čini prepoznatljivim u cijeloj zemlji pa i izvan nje. Organizator je Osnovna škola Mate Lovraka Veliki Grđevac, a Lovrakove dane kulture podupiru Ministarstvo obrazovanja, Ministarstvo kulture, Bjelovarsko – bilogorska županija i Općina Veliki Grđevac.

Središnje događanje

Današnji će dan biti u znaku svečanog otvorenja, kulturnog programa, mimohoda i sportskih igara. Sutra će svi posjetitelji moći uživati u kazališnim predstavama dok će se prekosutra obilaziti Spomen soba „Mato Lovrak“. U četvrtak je ujedno i središnje događanje Lovrakovih dana kulture i to u Domu kulture.

Riječ je o dodjeli Nagrade „Mato Lovrak“ za najbolji dječji roman, predstavljanju zbornika te nagrada učenicima, voditeljima i školama za najbolje ostvaraje na temu Djetinjstvo.

Sajam kreativnosti

Subota je rezervirana za Sajam kreativnosti i razne dječje aktivnosti poput oslikavanja lica, radionica i modne revije u Centru Mato Lovrak. Ovogodišnji će Lovrakovi dani kulture završiti humanitarnim koncertom na kojem će nastupati brojni tamburaški sastavi.

Cijeli program možete pogledati u prilogu.

Raspored događanja/Foto: OŠ Mate Lovraka Veliki Grđevac
Raspored događanja/Foto: OŠ Mate Lovraka Veliki Grđevac