Fotografija: Osim čitanja, učenici su imali i kreativne radionice/ Foto: OŠ Josipa Ružičke
Galerija
Osim čitanja, učenici su imali i kreativne radionice/ Foto: OŠ Josipa Ružičke

Učenici Češke OŠ iz Končanice cijelu noć čitali "Tratinčicu", plesali i gledali crtić

Cilj ovog noćnog susreta je promicanje čitanja i razvijanje čitateljskih navika. U realizaciji ovog projekta, osim učitelja, sudjelovalo je i 33 učenika koji su u knjižnici proveli cijelu noć, kaže Veber MalinaU noći s petka na subotu u knjižnici Češke osnovne školi Josipa Ružičke u Končanici bilo je veoma živahno. Naime, po peti puta organizirano je noćno čitateljsko druženje za učenike od prvog do četvrtog razreda pod nazivom Noćni susret s Andersenom.

Susret je organiziran povodom Međunarodnog dana dječje knjige, a osmislila ga je školska knjižničarka Višnja Veber Malina uz pomoć učitelja Amalije Husak, Elenke Podsednik, Luke Siruček, Silvane Zeman Orozović i pedagoginje Tine Varat.

5. noćni susreti s Andersenom/ Foto: OŠ Josipa Ružičke
5. noćni susreti s Andersenom/ Foto: OŠ Josipa Ružičke

- Cilj ovog noćnog susreta je promicanje čitanja i razvijanje čitateljskih navika. U realizaciji ovog projekta, osim učitelja, sudjelovalo je i 33 učenika koji su u knjižnici proveli cijelu noć. Tema ovog čitateljskog susreta bila je bajka Hansa Christiana Andersena, Tratinčica. Učenici su čitali tekstove po vlastitom izboru, a učitelji su im pročitali bajku Tratinčica, poručila je školska Višnja Veber Malina.

Druženje nije moglo proći bez plesa/ Foto: OŠ Josipa Ružičke
Druženje nije moglo proći bez plesa/ Foto: OŠ Josipa Ružičke

Školska knjižničarka osmislila je i potragu za skrivenim blagom na temu pročitane bajke.

- Nakon uspješne potrage za blagom, učenici su sudjelovali u kreativnoj, dramskoj i plesnoj radionici, a prije spavanja pogledali smo animirani film Pobuna na farmi. Nakon cijelog druženja učenici i učitelji kući su ponijeli pregršt pozitivnih dojmova i novih iskustava, zaključila je školska knjižničarka Veber Malina. 

Ove godine čitala se "Tratinčica"/ Foto: OŠ Josipa Ružičke
Ove godine čitala se "Tratinčica"/ Foto: OŠ Josipa Ružičke