Fotografija: Prošlog mjeseca nisu su puštale sirene u BBŽ kako ne bi uznemirile Ukrajince/Foto: Centar 112
Prošlog mjeseca nisu su puštale sirene u BBŽ kako ne bi uznemirile Ukrajince/Foto: Centar 112

U podne će se u BBŽ-u čuti sirene: "Obavijestite izbjeglice iz Ukrajine da je to redovna provjera"

Zbog prihvata osoba iz Ukrajine, da ih ne bi dodatno uznemiravali, na području BBŽ se u prošlom mjesecu nije izvršila redovna provjera sustava za uzbunjivanje, pojašnjavaju iz Centra 112Danas u podne začut će se sirene, a riječ je o provjeri sustava uzbunjivanja. O tome govori i priopćenje Službe civilne zaštite Bjelovar, Županijskog centra 112, koje prenosimo u cijelosti:

-Zbog prihvata i smještaja raseljenih osoba iz Ukrajine, da iste ne bi dodatno uznemiravali, na području Bjelovarsko-bilogorske županije se u prošlom mjesecu nije izvršila redovna provjera sustava za uzbunjivanje, prvu subotu u mjesecu, kao što je uobičajeno.

Ispitivanje ispravnosti sirena

Sukladno odredbama Pravilnika o postupku uzbunjivanja stanovništva obavještavamo stanovništvo da se u subotu 02. travnja 2022 godine u 12,00 sati, korištenjem zvučnog signala „prestanak opasnosti“ nastavlja provoditi ispitivanje ispravnosti sirena i sustava za uzbunjivanje.

Molimo građane koji imaju u svojim domaćinstvima smještene raseljene osobe iz Ukrajine da iste upoznaju s navedenom obavijesti i skrenu im pažnju na navedeni redovni postupak Provjere sustava uzbunjivanja, poručuju iz Županijskog centra 112.