Fotografija: Ovo su stabljike koje su pronađene kod 70-godišnjaka iz okolice Bjelovara/Foto: PU bjelovarsko-bilogorska
Ovo su stabljike koje su pronađene kod 70-godišnjaka iz okolice Bjelovara/Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

Kod dede (70) našli 112 stabljika marihuane. Sadio je ih u polju kukuruza, a sušio u štaglju

Sve pronađena droga poslana je na vještačenje nakon čega slijedi dovršetak kriminalističkog istraživanja i adekvatna prijava protiv počinitelja
Policajci Pu bjelovarsko-bilogorske pretražili su u četvrtak imanje 70-godišnjeg muškarca iz okolice Bjelovara i pronašli veći broj stabljika indijske konoplje.

Prema policijskom priopćenju, temeljem sudskog naloga policijski službenici Službe kriminalističke policije su u okolici Bjelovara obavili pretragu obiteljske kuće i drugih prostora te zemljišta u vlasništvu 70-godišnjaka.

Kilogram i pol trave

Tom je prilikom u polju kukuruza iza obiteljske kuće pronađeno 85 biljki indijske konoplje. Osim toga, na zemljištu i u štaglju u blizini obiteljske kuće pronađeno još 27 biljki indijske konoplje, suhe biljke i dijelovi biljki koji su se nalazili na tavanu štaglja te hrpe polusuhih vrhova marihuane ukupne mase oko 1,5 kilograma.

Sve pronađeno je oduzeto od 70-godišnjaka te će biti dostavljeno u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ u Zagrebu nakon čega slijedi dovršetak kriminalističkog istraživanja i adekvatna prijava protiv počinitelja.