Fotografija: Stol s otpisanom građom nalazi se na Odjelu za odrasle u Pučkoj knjižnici i čitaonici, a akcija traje do kraja ove godine/Foto: MojPortal
Galerija
Stol s otpisanom građom nalazi se na Odjelu za odrasle u Pučkoj knjižnici i čitaonici, a akcija traje do kraja ove godine/Foto: MojPortal

U daruvarskoj knjižnici kupite knjigu za samo 10 kuna: "U ponudi romani, krimići, povijesni romani.."

Ovo se u knjižnici provodi krajem svake godine s ciljem da se pročisti fond knjiga i da se osiguraju sredstva za kupnju novih, aktualnih naslova, kaže ravnateljicaDARUVAR – Sve do kraja godine, dakle do 31. prosinca, Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar provodi akciju prodaje otpisanih knjiga.

Riječ je o već tradicionalnom događaju koji se u knjižnici provodi krajem svake kalendarske godine, a sve s ciljem da se pročisti fond knjiga i da se na taj način, osiguraju sredstva za kupnju novih, aktualnih naslova.

Odličan interes Daruvarčana

Kako nam kaže ravnateljica Romana Horvat, ove su godine u prodaju pustili stotinjak naslova.

Romana Horvat, ravnateljica Pučke knjižnice i čitaonice Daruvar/Foto:Privatni album
Romana Horvat, ravnateljica Pučke knjižnice i čitaonice Daruvar/Foto:Privatni album

-U 99 posto slučajeva, riječ je o beletristici. Dakle, to su ljubavni romani, krimići, povijesno – ljubavni romani… Sve ono što ljudi najčešće čitaju u svoje slobodno vrijeme. Veselimo se jer vidimo kako postoji jako dobar odaziv naših sugrađana. Čak i prošle subote, unatoč kiši i ružnom vremenu, nisu dvojili. Već su došli u knjižnicu, razgledali što sve imamo u ponudi i kupili ono što im je bilo najzanimljivije, pojasnila nam je ravnateljica dodavši kako otpisuju onu knjižničnu građu koja je na neki način dotrajala, ali i onu koju imaju u duplikatima ili triplikatima.

Prigodni poklon

-Za svega 10 kuna po naslovu, svatko tko voli čitati može si povoljno kupiti građu koju će čitati ili možda nekome pokloniti. Prigodno je vrijeme, idu nam blagdani pa eto, dobra ideja za nekoga obradovati knjigom, ističe Horvat.

Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar
Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar

Dodajmo, stol s otpisanom građom nalazi se na Odjelu za odrasle u Pučkoj knjižnici i čitaonici, a akcija traje do kraja ove godine.

Dobijete informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!