Fotografija: Bazični sportovi temelj su za sve druge sportove/ Foto: Mali olimpijac/ Deni Marčinković
Galerija
Bazični sportovi temelj su za sve druge sportove/ Foto: Mali olimpijac/ Deni Marčinković

U Bjelovaru se sutra održava 1. Festival bazičnih sportova: "Sva djeca su dobrodošla"

Cilj nam je ukazati na važnost bazičnih sportova, prvenstveno zbog zdravlja djece, ali i kao temelj za bavljenje svim drugim sportovima, kaže Tomislav CugNova sjajna manifestacija za mališane ovog vikenda održat će se u Bjelovaru. Riječ je o 1. Festivalu bazičnih sportova, kojeg organizira uigrana ekipa bjelovarskih kineziologa raspoređenih u Atletski klub Bjelovar, Gimnastički klub Bjelovar, Bjelovarski plivački klub te Sportsku akademiju Mali olimpijac.

- Cilj nam je ukazati na važnost bazičnih sportova, prvenstveno zbog zdravlja djece, ali i kao temelj za bavljenje svim drugim sportovima, istaknuo je predsjednik Gimnastičkog kluba Bjelovar Tomislav Cug.

Dokazana sportska imena

Ovaj sjajan događaj održat će se ove subote na Starog rukometnom igralištu, popularnom "Partizanovom", s početkom u 11 sati, a podršku će svojim dolaskom iskazati i neka od dokazanih imena hrvatskog sporta.

- Mario Možnik, nekadašnji osvajač europskih i svjetskih odličja, a danas predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza potvrdio je dolazak. Možnik je ujedno i profesor gimnastike na Kineziološkom fakultetu, a uz njega dolaze nam prijatelji iz GK Trešnjevka,  najvećeg hrvatskog gimnastičkog kluba, koji će biti u svojstvu demonstratora, pojasnio je Cug.

Plakat festivala/ Foto: Festival bazičnih sportova
Plakat festivala/ Foto: Festival bazičnih sportova

Također, demonstraciju će održati i Atletski klub, kao i Mali olimpijac, a poslije pokaznih vježbi, svi mališani moći će se okušati u navedenim sportovima.

Svi su dobrodošli

- Ovaj događaj otvoren je za svu djecu i njihove roditelje, koji žele doći, vidjeti i probati elemente bazičnih sportova. Prema nekim najavama, očekujemo više stotina djece na ovom događaju, istaknuo je predsjednik Gimnastičkog kluba Bjelovar.

Cug je dodao i to da će sponzori ovog festivala osigurati grickalice za mališane, kao i napitke. 

- Pozivam sve zainteresirane roditelje da dovedu svoju djecu i uvjere se u važnost bazičnih sportova, zaključio je Tomislav Cug, inače i sam aktivni gimnastičar, koji je nakon 50 godina u Bjelovar donio prvi gimnastičku medalju, o čemu više pročitajte OVDJE