Fotografija: Testiranje se vrši svaki dan/ Foto: Deni Marčinković/ Bozidar Vukicevic/CROPIX
Galerija
Testiranje se vrši svaki dan/ Foto: Deni Marčinković/ Bozidar Vukicevic/CROPIX

U Bjelovaru počelo testiranje na hripavac: "Imamo puno prijavljenih osoba"

"Tek smo počeli testiranje i još uvijek ne znamo koliko će biti pozitivnih, no s obzirom na to da ćemo testirati veliki broj osoba, očekujem da će ih biti", kaže Vedran TrupacZavod za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije danas je počeo testirati građane na hripavac, potvrdio je ravnatelj Zavoda Vedran Trupac.

- Liječnici su napisali veliki broj uputnica za testiranje na hripavac. Tek smo počeli testiranje i još uvijek ne znamo koliko će biti pozitivnih osoba, no s obzirom na to da ćemo testirati veliki broj osoba, očekujem da će ih biti, poručio je Trupac.

Kako kaže, nakon dva slučaja s čazmanskog područja kojima je bio potvrđen hripavac, a o čemu smo pisali OVDJE, potvrde novih nije bilo.

Svakodnevno testiranje

- Inače, svaki dan ćemo uzimati briseve od 7 i 30 do 15 sati, a za sada ćemo nalaze izdavati samo srijedom. Međutim, bude li i dalje veliki broj osoba koje će biti naručene za testiranje, nalazi će biti dva ili čak tri puta tjedno. Riječ je o PCR testiranju na koje upućuju liječnici obiteljske medicine. Također, za sada se testiranje vrši samo u Bjelovaru, odnosno ispostave još uvijek nisu uključene, no bude li potrebe i to ćemo uvesti, istaknuo je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo BBŽ.

Vedran Trupac/ Foto: Deni Marčinković
Vedran Trupac/ Foto: Deni Marčinković

Pored toga, prošlog tjedna počelo se testirati i na gripu i Covid.

- Riječ je duplim testovima kojima iz jednog brisa radimo test i na Covid i na gripu. Trenutno imamo dva slučaja gripe, a ima i nešto Covida, zaključio je Vedran Trupac dodavši da za sada nema podatak da je netko zbog hripavca bio hospitaliziran. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!