Fotografija: Bjelovar uz Ukrajinu/ Foto: Grad Bjelovar
Galerija
Bjelovar uz Ukrajinu/ Foto: Grad Bjelovar

Župan Marko Marušić i Grad Bjelovar pokazali solidarnost i poslali podršku Ukrajini

Naše misli su s prijateljskim ukrajinskim narodom koji se u ovom trenutku suočava sa strahom za svoje živote, a mnogi su nažalost u situaciji da su im životi ugroženi, kaže HrebakNa bjelovarskoj Gradskoj upravi večeras je u znak podrške Ukrajini osvanula ukrajinska zastava.

- Naše misli su s prijateljskim ukrajinskim narodom koji se u ovom trenutku suočava sa strahom za svoje živote, a mnogi su nažalost u situaciji da su im životi ugroženi. Sjećajući se i naše nedavne povijesti, apeliramo da Hrvatska otvori granice i ponudi pomoć stradalim Ukrajincima kao što su oni pružili podršku nama početkom Domovinskog rata, poručio je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak te dodao da najoštrije osuđuje jutrašnji napad Rusije nazvaši ga potezom bez presedana u modernoj europskoj povijesti.

Na društvenim mrežama se povodom napada Rusije na Ukrajinu oglasio i župan Bjelovarsko-bilogorske županije Marko Marušić. Na Facebooku je napisao: "Ljudska žrtva najveća je i najgora moguća. U ovim teškim trenucima želimo izraziti potporu Ukrajinskom narodu koji je zadesila nažalost slična situacija kao i nas 90tih. Šaljemo poruku mira u nadi da će se rat što prije zaustaviti" i uz post stavio znak srca i zastavu Ukrajine završivši post s porukom: "U našim ste mislima i molitvama".