Fotografija: Pročelnica u Općini Dežanovac Ljubica Saratlija/Foto: MojPortal.hr
Galerija
Pročelnica u Općini Dežanovac Ljubica Saratlija/Foto: MojPortal.hr

Telefon u Općini Dežanovac ne prestaje zvoniti: "Mlade obitelji žele znati sve o novoj mjeri"

Općina je za ovu mjeru u svom proračunu osigurala 100 tisuća kuna, a krajnji rok za prijavu na Javni poziv je 01. prosinca, kažu u Općini DežanovacDEŽANOVAC – Općina Dežanovac robjavila je Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za poticanje stambenog zbrinjavanja mladih obitelji za 2022. godinu. Sve pojedinosti o ovoj novoj mjeri pojasnila je pročelnica u Općini Ljubica Saratlija.

-Predmet Javnog poziva jest podnošenje prijava mladih obitelji u svrhu ostvarivanja bespovratnih sredstava u okviru mjera koje su propisane Programom mjera za poticanje stambenog zbrinjavanja mladih na području Općine Dežanovac.

Tri različite mjere

Osnovni cilj Programa jest uspostava i provedba mjera koje će rezultirati demografskom revitalizacijom kroz ostanak, naseljavanje ili povratak stanovništva.

Kao jedna od poticajnih mjera svakako je i darivanje novorođenčadi/Foto: Općina Dežanovac
Kao jedna od poticajnih mjera svakako je i darivanje novorođenčadi/Foto: Općina Dežanovac

Program će se provoditi kroz tri mjere, odnosno kroz poticaje za kupnju stambenog objekta, poticaje za izgradnju objekta ili poticaje za rekonstrukciju stambenog objekta na području općine Dežanovac, pojašnjava Saratlija i dodaje kako svaki korisnik po Javnom pozivu može ostvariti 30 posto kupoprodajne cijene ili utrošenog iznosa, odnosno najviše 10.000,00 kuna, a prihvatljivi će biti svi troškovi nastali nakon 01. siječnja 2022. godine.

S obzirom da je riječ o potpuno novoj mjeri koju je potaknuo poražavajući popis stanovništva, zanimalo nas je ima li već zainteresiranih.

Brojni upiti

-Odmah prvoga dana kako smo objavili Javni poziv imali smo nekoliko poziva. Ljudi su se dodatno interesirali oko uvjeta, tako da nam to govori da će zainteresiranih sigurno biti. Za pretpostaviti je da naši mladi u ovom dijelu godine kreću s radovima, adaptacijom i slično, a potom će nam dostaviti svu potrebnu dokumentaciju i javiti se na Javni poziv, ističe Saratlija.

Općina Dežanovac po prvi put je raspisala mjeru namijenjenu mladim obiteljima/Foto: Darkom
Općina Dežanovac po prvi put je raspisala mjeru namijenjenu mladim obiteljima/Foto: Darkom

Dodajmo, Općina je za ovu mjeru u svom proračunu osigurala 100 tisuća kuna, a bude li više zahtjeva od predviđenog iznosa, razmišljat će se kako doskočiti tome, a da svi budu zadovoljni.

Krajnji rok za predaju dokumentacije, odnosno za prijavu na Javni poziv je 01. prosinca.