Fotografija: Noćni izlet održat će se ove subote/ Foto: PD Petrov vrh
Galerija
Noćni izlet održat će se ove subote/ Foto: PD Petrov vrh

SVI STE DOBRODOŠLI! Daruvarski planinari sutra organiziraju dječji i noćni izlet

Na Petrov vrh sutra dolazi tridesetak djece iz Pakraca i Daruvara, a za navečer je planiran noćni izletKrajem studenog i početkom prosinca u Daruvaru se tradicionalno održavaju "Planinarski dani" u organizaciji Planinarskog društva Petrov Vrh.

Kako i sami ističu. ono što je dobro, ne treba mijenjati, stoga su i ove godine odlučili održati sad već tradicionalnu manifestaciju. Prvo događanje održano je sinoć u Pučkoj knjižnici i čitaonici Daruvar, u kojoj je Čazmanac Kristijan Čikor u pratnji prijatelja Darka Devčića održao predavanje "Kako postati Biokovski vuk".

Predavanje o Biokovu/ Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar
Predavanje o Biokovu/ Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar

- Od srca se zahvaljujemo prijatelju Narcisu Smojveru, Planinarskom društvu "Petrov Vrh" i Pučkoj knjižnici i čitaonici Daruvar što su nas uopće pozvali, tako malene, da svim zainteresiranima pokušamo barem riječima i fotografijom pokazati ono što smo tada, u rujnu mjesecu 2021. godine, proživjeli na Biokovu. Ovu smo priču sinoć ispričali prvi puta javno. Hvala vam dragi ljudi. Nadamo se da smo dostojno i zanimljivo predstavili "Bijakovo", "Biokovskog vuka", te trud, volju, želju i snagu, svih 48 vukova i vučica, poručio je Kristijan Čikor. 

Noćni izlet 

Aktivnosti ovogodišnjih Planinarskih dana nastavljaju se u subotu, 2. prosinca, s dva izleta. Prvi je dječji izlet, a zatim slijedi noćni izlet od Petrovog do Crnog vrha.

- U subotu nam oko 9.30 sati dolazi oko 30 djece iz Pakraca i Daruvara. Radi se o djeci koje će dovesti predsjednik planinarskog društva Psunj, a njima će se pridružiti i naši mali sugrađani pod vodstvom Petra Otkovića. Ide se prvo na sam Petrov vrh, a zatim će se spustiti do Slivinog mosta i Stančevca - poručuju iz PD Petrov vrh i ovom prilikom pozivaju sve koji žele malo prošetati da dođu sa svojom djecom i podrže ovu lijepu šetnju.

Navečer je planiran noćni izlet na Crni vrh. Okupljanje je kod Planinarskog doma do 18 sati.

- Tura je zahtjevna jer se radi o oko 6 sati hoda u noćnim uvjetima, pa vas podsjećamo da je obavezno imati naglavnu ili bilo kakvu lampu. Isto tako, zbog najavljenog zahlađenja svakako nosite toplu odjeću jer na Crnom vrhu može biti vrlo hladno. Povratak do doma se planira iza ponoći, a jelo i piće si ponesite sami -  ističu u PD Petrov vrh.

Sljedeće događanje planirano je u ponedjeljak, 4. prosinca u Osnovnoj školi Vladimira Nazora, kada će biti održano predavanje za učenike 8. razreda.

- Prilika je to da kroz Narcisovu priču pokažemo mladim ljudima da se ne mora odlaziti u daleke krajeve jer je Hrvatska puna prelijepih planina, dodaju organizatori. 

Predavanje Kilimandžaro

Dva dana kasnije, u srijedu, 6. prosinca, u daruvarskoj knjižnici s početkom u 18 sati održat će se predavanje pod nazivom Kilimandžaro.

- Ovaj put gost će nam biti mlad, ali već jako iskusan visokogorac Hrvoje Tržić iz Našica. Hrvoje ima iza sebe već zavidan broj visokih vrhova, između ostalih Ararat i Elbrus, pa će biti zanimljivo čuti što je sve doživio pri usponu na najviši vrh Afrike, poručili su iz PD Petrov Vrh.

Kako kažu, jedna od lijepih stvari u planinarstvu su upravo i ta prijateljstva koja se s vremenom stvaraju.

- Moramo reći da smo brzo i vrlo jednostavno uspjeli dogovoriti da ove godine imamo nove goste. Zahvala svakako ide i Romani i ekipi iz knjižnice jer po tko zna koji put se pokazalo da smo stvarno dobri susjedi i da nam uvijek izađu u susret kad imamo neko zanimljivo događanje. Nadam se da ćete u ponuđenom programu svatko pronaći nešto što ga zanima i da ćemo se vidjeti na predavanju ili izletu, zaključili su iz Planinarskog društva Petrov Vrh. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!