Fotografija: Planinari Planinarskog društva Petrov vrh iz Daruvara ponovno organiziraju "Planinarske dane" /Foto: PD Petrov vrh 
Galerija
Planinari Planinarskog društva Petrov vrh iz Daruvara ponovno organiziraju "Planinarske dane" /Foto: PD Petrov vrh 

Daruvarski planinari organiziraju planinarske dane: "Svi ste dobrodošli"

Održat će se predavanja za učenike osnovnih škola, ali i za sve ostale građane, kao i izazovni noćni izlet na Crni vrh. Šećer na kraju je zabava za sve ljubitelje planina i planinara



Planinari Planinarskog društva Petrov vrh iz Daruvara posljednjih su dani prepuni novosti. Naime, ponovno organiziraju "Planinarske dane" u sklopu kojih će se održati predavanja za učenike osnovnih škola, predavanja u knjižnici za građane, kao i izazovni noćni izlet na Crni vrh, godišnja skupština društva i, naravno, planinarska zabava.

Dogovoreni su i brojni izeti u narednom razdoblju, kao i druženja, no ono što prvo dolazi svakako su "Planinarski dani" koji će se održavati od 26. studenog do 4. prosinca.

Foto: Planinarsko društvo Petrov vrh
Foto: Planinarsko društvo Petrov vrh

Kako poručuju daruvarski planinari, to je još jedna promocija njihovog društva i pokušaj da ono što vole približe još većem broju ljudi.

Program Planinarskih dana

26.studenog - subota

Noćni uspon na Crni vrh

Polazi se u 17 sati s Petrovog vrha. Tura će trajati 7-8 sati. Za manje spremne bit će i tura od doma do Bajine poljane i nazad (oko 3 sata).

29. studenog - utorak

Predavanja za učenike nižih razreda Osnovne škole u Garešnici i Kapelici

Dolazi prijatelj planinara i pisac Matej Perkov.

30. studenog - srijeda

Predavanje za učenike Osnovne škole Vladimira Nazora Daruvar

Predavanje će također održati Matej Perkov

Foto: Planinarsko društvo Petrov vrh
Foto: Planinarsko društvo Petrov vrh

30. studenog - srijeda

Pučka knjižnica i čitaonica u Daruvaru

Predavanje za članove društva i ostalo građanstvo. Sve počinje u 18 sati. Bit će to priča o Bedacima, a najveći dio posvećen je putu u Đakovo. A kako je to izgledalo probat će dočarati Narcis Smojver.

2. prosinca - petak

Pučka knjižnica i čitaonica u Daruvaru

U goste dolazi još jedan prijatelj, Hrvoje Jurić s Maksom i Enom. Čovjek je to koji se okušao u mnogim avanturama, a ovaj put će biti riječi o njegovom putu oko svijeta električnim biciklom. Predavanje počinje u 18 sati.

3. prosinca - subota

Redovna godišnja skupština društva u 18 sati, a nakon toga planinarska zabava za sve članove društva i drage prijatelje na Petrovom vrhu.

4. prosinca - nedjelja

Ako još bude volje i snage izlet u 9 sati ujutro po našem gorju. O tome ćemo se dogovoriti u subotu na skupštini.

Foto: Planinarsko društvo Petrov vrh
Foto: Planinarsko društvo Petrov vrh

Izleti u planu

Novosti ima i na planu izleta. Početkom prosinca, točnije 04. 12. održat će se tradicionalna akcija Prva zadnjega u Gazijama. Akciju će organizirati Slavonski planinari uz pomoć članova Stanice planinarskih vodiča Slavonija iz bliže okolice. Sljedeći izlet je onaj 11. prosinca, a riječ je o izletu u nepoznati Papuk prigodom Međunarodnog dana planina. Tradicionalna je to suradnja PP Papuk i SP.

Memorijalni pohod Fokinom stazom

-Ovogodišnji izlet će se održati na Krndiji, a polazište je u blizini Orahovice. Okupljanje je do 9 sati, a u ponudi su 2 staze, jedna od 2 do 3 sata hoda i druga koja traje oko 5 sati hoda, kažu daruvarski planinari i dodaju kako će se svakako ići i na memorijalni pohod Fokinom stazom koji se održava 17. prosinca.

Foto: Planinarsko društvo Petrov vrh
Foto: Planinarsko društvo Petrov vrh