Fotografija: Za ovaj izazov
Za ovaj izazov "glavni krivac" je jedan pas/Foto: PD Petrov vrh

Noćni uspon na Petrov vrh: "Krećemo ove subote, polazak je kod hotela Termal u 18 sati"

U domu će se moći pojesti kobasice i okrijepiti pićem. Par kobasica s kruhom moći ćete kupiti za 2 eura. Prijavite svoj dolazak na vrijeme, poručuju daruvarski planinariDARUVAR - Iz Planinarskog društva Petrov vrh javljaju kako svoj tradicionalni noćni uspon na Petrov vrh organiziraju u subotu, 18. veljače.

-Kao i uvijek, polazak je od hrasta kod hotela Termal u 18 sati. Sve detalje, kao i trasu puta, objavit ćemo naknadno. U domu će se moći pojesti kobasice i okrijepiti pićem. Par kobasica s kruhom moći ćete kupiti za 2 eura, a kako bi znali koliko toga treba pripremiti, molimo vas da ako želite jesti, to javite Dugom (099 513 3553) ili Tihomiru (091 150 0203), poručuju iz PD-a Petrov vrh.

Plaćanje članarine

Dodaju i kako će se na Petrovom vrhu ujedno moći platiti članarina za ovu godinu.

Podsjetimo, za ovaj izazov "glavni krivac" je jedan pas.

Kako nam je prošle godine Narcis Smojver iz PD-a Petrov vrh otkrio, Šarki i njegove potrebe za akcijom bile povod da se njegov vlasnik Goran Rukavina i Narcis upute na noćne odlaske na Petrov vrh. 

- Kad mi je Goran prvi put spomenuo noćni pohod od Petrovog na Crni vrh, nisam to shvatio ozbiljno. A poziv da s njima dvojicom idem na Petrov vrh prihvatio sam prilično nevoljko. Da se razumijemo, nemam ja nikakvog straha od mraka. Ali ono što mi se nije sviđalo je to da je bilo prilično hladno i zapravo mi se uopće nije izlazilo van. Sve sam to zaboravio nakon fantastičnog ugođaja koje nam je ta noć priredila. Hodanje po mraku ima svoj nedostatak - vrlo malo toga vidiš.

Šumovi i mirisi u mraku

No zato sva druga osjetila rade intenzivnije. Čuješ svaki šum koji izazove vjetar koji se provlači šibljem. Često te iznenadi topot kopita srne koju si baš ti iznenadio iza zavoja. Mirisi su puno intenzivniji jer ne možeš odmah prepoznati otkud dolaze. A pogotovo će to doći do izražaja kad uskoro procvatu proljetnice i preplave šumu mirisima svojih cvjetova. Pa čak se i oči brzo prilagode manjoj količini svjetla i zapravo sam se iznenadio da smo gotovo cijeli put prošli bez upotrebe lampi, između ostaloga je kazao Smojver koji je oduševljen cijelom pričom predložio ostatku društva da bar u ovim zimskim mjesecima kada je kratak dan, pokušaju organizirati tjedne izlete na Petrov vrh. 

- U našem se društvu, srećom, sad već skupila ekipa kojoj je dovoljan samo mali poticaj da prihvati nove izazove. Čim je taj izazov teži ili neobičniji, ekipa se lakše skupi, zadovoljan je bio Smojver.

Doznajte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!