Fotografija: Novi asfalt stanovnici Prokljuvana čekali su više od 50 godina/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Novi asfalt stanovnici Prokljuvana čekali su više od 50 godina/ Foto: Deni Marčinković

Mještani Prokljuvana nakon 50 godina dobili kanalizaciju i novi asfalt

Aglomeracijom je bilo planirano obnavljanje samo polovice ceste, dok su Grad i Vodne usluge uložili dodatna sredstva da se ona obnovi u punoj širini, kazao je HrebakNakon više od 50 godina stanovnici bjelovarskog prigradskog naselja Prokljuvani dobili su novi asfalt.

Kao i u mnogim drugim dijelovima grada, novi asfalt rađen je u sklopu Aglomeracije.

Standard u 21. stoljeću

- Osim obnovljenih gotovo 1200 metara prometnice, još važniji je podatak da ovdašnji stanovnici sada imaju i kanalizaciju, što bi trebao biti standard u 21. stoljeću. Svi stanovnici dobili su besplatan priključak na kanalizacijsku mrežu. Podsjetimo, Aglomeracijom je bilo planirano obnavljanje samo polovice ceste, dok su Grad i Vodne usluge uložili dodatna sredstva da se ona obnovi u punoj širini, kazao je gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak, dodavši da je svjestan nezadovoljstva građana zbog dugotrajnog čekanja, ali sada napokon imaju razlog biti zadovoljni.

Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković
Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković

Prilikom obilaska završenih radova u Prokljuvanima, Hrebak je poručio da ovih dana kreće asfaltiranje i u Ždralovskoj ulici te u Ulici Svetog Antuna, koja se nalazi u samom centru grada.

Novi cjevovod

- Konkretno, u Prokljuvanima je izgrađen novi cjevovod sustava odvodnje u dužini od 1100 metara, kao i 80 priključaka za korisnike. Ukupno je 40-tak ulica na području gradu obuhvaćeno Aglomeracijom. Sa zadovoljstvom mogu potvrditi da su svi projekti vrlo dobro pripremljeni te u pravilu nigdje nismo naišli na iznenađenja, koja eventualno nisu bila predviđena troškovnicima. Na nekoliko kraćih dionica imali smo pojavu podzemnih voda, ali smo to sukladno procedurama uspješno riješili, istaknuo je direktor Vodnih usluga Ivan Ivančić.

Svi ovdašnji stanovnici dobili su i besplatne priključke na kanalizacijsku mrežu/ Foto: Deni Marčinković
Svi ovdašnji stanovnici dobili su i besplatne priključke na kanalizacijsku mrežu/ Foto: Deni Marčinković

Zadovoljstvo učinjenim nije krio niti predsjednik Mjesnog odbora Prokljuvani Ivan Jurčević.

- Zahvaljujem se Grad i Vodnim uslugama na ovom projektu. Nama još ostaje jedino nada da ćemo kroz dvije, tri godine dobiti kanalizaciju i u preostale tri ulice. Također, voljeli bi da se uz novu cestu izgradi i pješačka staza, jer djeca ovuda idu u školu, a baš zbog nove ceste bojimo se da se nešto ne dogodi, zaključio je Jurčević. 

Ivan Jurčević/ Foto: Deni Marčinković
Ivan Jurčević/ Foto: Deni Marčinković