Fotografija: Radovi na korzu vezani za Aglomeraciju trebali bi završiti do kraja godine/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Radovi na korzu vezani za Aglomeraciju trebali bi završiti do kraja godine/ Foto: Deni Marčinković

Aglomeracija na bjelovarskom korzu trebala bi završiti do kraja godine

Mogli smo sjediti u četiri zida i grijati se, ali ipak smo odlučili raditi. Znam da su građani nervozni jer je cijeli grad raskopan, ali molimo ih za strpljenje, kaže BrajdićU sklopu Aglomeracija ovih dana započeli su i radovi na gradskom korzu, ujedno i najzahtjevniji dio projekta, s obzirom na to da gradskom šetnjicom svakodnevno cirkulira veliki broj ljudi.

<p>Gradonačelnik Brajdić poručuju da će Bjelovar po završetku svih radova dobiti najljepši korzo u Hrvatskoj/ Foto: Deni Marčinković</p>

Gradonačelnik Brajdić poručuju da će Bjelovar po završetku svih radova dobiti najljepši korzo u Hrvatskoj/ Foto: Deni Marčinković

- Nikada u povijesti Bjelovara nije se toliko radilo. Znam da to nije popularno, ali mi smo se na taj potez ipak odlučili. Mogli smo sjediti u četiri zida i grijati se, ali ipak smo odlučili raditi. Izvode se radovi vezani za zamjenu starih kanalizacijskih cijevi, odnosno postavljanja novi, kao i plinskih instalacija. Znam da su građani nervozni jer je cijeli grad raskopan, ali molimo ih za strpljenje. Do kraja godine asfaltirat će se većina ulica u centru grada, poručio je zamjenik bjelovarskog gradonačelnika Igor Brajdić.

<p>Igor Brajdić/ Foto: Deni Marčinković</p>

Igor Brajdić/ Foto: Deni Marčinković

Radovi u sklopu Aglomeracije, ako vremenski uvjeti to dozvole, trebali bi biti gotovi do kraja godine, a na proljeće će krenuti i uređenje kompletnog korza.

- Na tom projektu još uvijek radimo. Vjerujte mi, svi će biti ugodno iznenađeni kada sve to završi. Imamo najljepši park u Hrvatskoj, a imat ćemo i najljepši korzo, dodao je Brajdić.

<p>U sklopu Aglomeracije izvode se i radovi na korzu/ Foto: Deni Marčinković</p>

U sklopu Aglomeracije izvode se i radovi na korzu/ Foto: Deni Marčinković

Iako nije htio otkrivati detalje kako bi budući korzo trebao izgledati, dio planova još prošlog tjedna otkrio nam je gradonačelnik Hrebak, o čemu više možete pročitati OVDJE

Što će sve Aglomeracija na žili kucavici grada obuhvatiti, objasnio je predsjednik Uprave Vodnih usluga Ivan Ivančić.

- Radi se zamjena kanalizacijskog cjevovoda dužine 518 metara, čija procijenjena vrijednost iznosi oko 1,6 milijuna kuna. Nadalje, radovi obuhvaćaju i zamjenu te rekonstrukciju priključaka, kojih po našoj spoznaji ima 43. Paralelno radimo i zamjenu vodoopskrbnih cjevovoda na toj dionica, čija dužina iznosi 480 metara. Cilj tog zahvata je izbjeći kasnije intervencije na novouređenom korzu, zaključio je Ivančić. 

<p>Ivan Ivančić/ Foto: Deni Marčinković</p>

Ivan Ivančić/ Foto: Deni Marčinković