Fotografija: Formiranje kolone sa hrvatskim obilježjima i obilazak svih ulica u selu/Foto: Darko Rendić
Galerija
Formiranje kolone sa hrvatskim obilježjima i obilazak svih ulica u selu/Foto: Darko Rendić

Sirčani poručuju: "Dođite sutra na povorku ponosa i u subotu na Turnir ulica u malom nogometu"

"Automobilima obilježenim hrvatskim obilježjima obilazimo svaki pojedini dio našeg mjesta na kojem su se događala ratna zbivanja. A nakon turnira u subotu, častimo grahom", odaje Darko Rendić
SIRAČ - Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, UHDDR Sirač i Savjet mladih Općine Sirač organiziraju u četvrtak, 5. kolovoza, povorku ponosa i sjećanja, a u subotu, 7. kolovoza, na školskom igralištu s početkom u 18 sati Turnir siračkih ulica u malom nogometu.

Formiranje kolone

Naime, u četvrtak, 5. kolovoza, s početkom u 9 sati krenut će okupljanje s automobilima pred Hrvatskim domom, formiranje kolone s hrvatskim obilježjima i obilazak svih ulica u selu.

<p>UHDDR Sirač i Savjet mladih Općine Sirač organiziraju povorku ponosa i sjećanja te Turnir siračkih ulica u malom nogometu/Foto: Jedni za druge Općina Sirač</p>

UHDDR Sirač i Savjet mladih Općine Sirač organiziraju povorku ponosa i sjećanja te Turnir siračkih ulica u malom nogometu/Foto: Jedni za druge Općina Sirač

<p>Povorka ponosa i sjećanja/Foto: Darko Rendić</p>

Povorka ponosa i sjećanja/Foto: Darko Rendić

<p>Automobilima koji su obilježeni hrvatskim obilježjima; zastavama i grbovima, obilaze svaki pojedini dio općine na kojem su se dešavala ratna zbivanja/Foto: Darko Rendić</p>

Automobilima koji su obilježeni hrvatskim obilježjima; zastavama i grbovima, obilaze svaki pojedini dio općine na kojem su se dešavala ratna zbivanja/Foto: Darko Rendić

- Automobilima koji su obilježeni hrvatskim obilježjima; zastavama i grbovima, obilazimo svaki pojedini dio našeg mjesta na kojem su se dešavala ratna zbivanja. Put će biti dug oko 30 kilometara, a nakon toga idemo u Park branitelja u Siraču zapaliti svijeće i odati počast poginulim braniteljima. Potom mi branitelji imamo pravilo da nakon svake ovakve akcije imamo druženje s mladima na izletištu Krčevina - rekao nam je Darko Rendić, predsjednik UHDDR Sirač.

Turnir siračkih ulica

U subotu, 7. kolovoza, održat će se proslava na školskom igralištu uz malonogometni Turnir siračkih ulica i za sve posjetitelje bit će besplatan tradicionalni sirački grah i hladno piće.

- Već tradicionalno, jedan vikend najbliži Danu domovinske zahvalnosti organiziramo turnir siračkih ulica i stvaraju se ekipe pojedinih siračkih ulica. Prošle godine je trebao biti deseti malonogometni turnir, a kako nije održan, sada će biti. Na druženju na turniru podijelimo obično oko 150 do 200 porcija graha - ističe Darko Rendić.

<p>Malonogometni turnir siračkih ulica 2019. godine/Foto: Darko Rendić</p>

Malonogometni turnir siračkih ulica 2019. godine/Foto: Darko Rendić

- Ovo je tradicionalan turnir ulica koji se svake godine održava, ali ovaj put će biti samo četiri ekipe zbog epidemioloških mjera, kako bi stigli do ponoći sve odigrati. Inače turnir zna trajati dugo u noć. Prošle godine zbog korona virusa nismo imali turnir, a inače je na turniru znalo sudjelovati i do osam ekipa. Nekada je po ulici bilo i dvije ekipe, a sada je toga nažalost sve manje - kaže nam David Župan, predsjednik Savjeta mladih Općine Sirač.

Četiri ekipe

Evo koje su to četiri ekipe koje sudjeluju: Ekipu Istok čine ulica I. Gundulića, N. Tesle, Zvonimirova, R. Boškovića, Pakrani, Bijela i Borki. Ekipu Zapad čine ulica A. Šenoe, M. Gupca, I. Kozarca, Branimirova, Miljanovac, Kip i Šibovac.

<p>Druženje mladih na turniru/Foto: Darko Rendić</p>

Druženje mladih na turniru/Foto: Darko Rendić

Ekipu Sjever čine ulica S. Radića, Kolodvorska, P. Svačića i Ljudevita Gaja, dok ekipu Jug čine Tomislavova, N. Š. Zrinskog, Krešimirova, Cvjetna, Frankopanska, Požeška i Barica.

- Sve žitelje Općine Sirač pozivamo da nam se pridruže na ovim događanjima - poziva David Župan.