Fotografija: Biciklisti su osim u vožnji mogli uživati u predivnom krajoliku/ Foto: Compas
Galerija
Biciklisti su osim u vožnji mogli uživati u predivnom krajoliku/ Foto: Compas

Među sudionicima bili su biciklisti iz Daruvara, Sirača, Pitomače, Zagreba, Splita i Ljubljane

Najstariji i najmlađi sudionici dobili su prigodni poklon. Najstariji je bio 73-godišnji Zvonko Družinec, a najmlađi jednogodišnja Antea Martinović i petogodišnji Borna Levanić koji su na dan utrke slavili rođendan.




Na jubilarnoj 20. biciklističkoj utrci, koja je održana 25. srpnja, i ove se godine okupilo mnogo ljudi iz Lipika i Pakraca. Valja napomenuti da je bilo nekoliko biciklista koji su došli iz neposredne blizine, ali i iz dalekih područja. Tako su u biciklističkoj koloni bili sudionici iz Daruvara, Sirača i Velikog Bastaja, a bilo je i onih koji su vukli iz Pitomače, Zagreba, pa čak i Splita. Neki su dolazili i iz susjedne Slovenije, odnosno Ljubljane. Sve u svemu, bilo je to idealno nedjeljno popodne za biciklističku vožnju koju je odabralo 125 sudionika, od ozbiljnih biciklista i rekreativaca pa sve do brojnih obitelji s djecom, piše Compas.

Prekrasan krajolik

Početak ove 12 kilometara duge rute bio je na području Gradske tržnice Pakrac, odakle je biciklistička kolona u 17 sati započela vožnju ulicama Pakraca, a zatim nasipom uz rijeku Pakru u smjeru iz Lipika. Nakon kratke pauze u paviljonu "Izvor" u lipičkom parku, biciklističkoj utrci pridružili su se sudionici s područja Grada Lipika. Vožnja je zatim nastavljena ulicama Lipika preko jezera Raminac u smjeru Klise i dalje do Matkovca i jezera Pakurnovac, konačnog odredišta ovogodišnje biciklističke vožnje. Pritom su svi sudionici mogli uživati ​​u prekrasnom prirodnom krajoliku naše domovine.

<p>Osigurane su i nagrade za one najbrže/ Foto: Compas</p>

Osigurane su i nagrade za one najbrže/ Foto: Compas

Na odredištu su se biciklisti osvježili i povratili izgubljenu energiju te se družili tijekom izvlačenja sponzorskih nagrada na tradicionalnoj tomboli. Uz brojne zanimljive sponzorske nagrade, organizator je osigurao i poklon bon od tisuću kuna u trgovini "Bicikli Tessari".

Prigodni pokloni

Zahvaljujući trgovini "Bicikli Tessari", čiji je vlasnik Vladimir Tessari začetnik ove biciklijade, najsretnija sudionica Korina Frajfogel ovogodišnju je biciklističku utrku bogatija ostavila za bicikl.

<p>Biciklizam je u svakom slučaju sve popularniji što dokazuje i minula utrka/ Foto: Compas</p>

Biciklizam je u svakom slučaju sve popularniji što dokazuje i minula utrka/ Foto: Compas

Najstariji i najmlađi sudionici biciklističke utrke dobili su prigodni poklon. Najstariji sudionik bio je Zvonko Družinec (1948.), a najmlađi Antea Martinović (2020.) i Borna Levanić (2016.), koji su na dan biciklističke utrke imali i rođendan.

Ovom su prigodom podijeljene i zahvalnice; Vladimir Tessari kao inicijator biciklističke utrke te predstavnici DVD-a Pakrac i PP Pakrac za logističku potporu.

<p>Čak 125 sudionika bilo je na jubilarnoj biciklističkoj utrci/ Foto: Compas</p>

Čak 125 sudionika bilo je na jubilarnoj biciklističkoj utrci/ Foto: Compas

Biciklističku utrku organizirale su Turističke zajednice Lipika i Pakraca, a zahvaljujući Sportskoj zajednici grada Pakraca zainteresirani su mogli unajmiti i električne bicikle, piše Compas.