Fotografija: Konferencija za medije održana je u Vinariji Coner u Jabučeti/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Konferencija za medije održana je u Vinariji Coner u Jabučeti/ Foto: Deni Marčinković

Šef udruge putničkih agencija: "Najviše me se dojmila degustacija piva sa sirom u Daruvaru"

Puni smo dojmova, odnosno vidjeli smo dosta toga za što ranije nismo znali. Imate lijepe OPG-ove, vinarije, a naš zadatak sada je te informacije proslijediti dalje, kazao je Tomislav Fain- Objeručke sam prihvatio poziv Udruge hrvatskih putničkih agencija za radnim sastankom u našoj županiji. Smatram da je to izvanredna prilika da predstavnici agencija osobno vide što sve Bjelovarsko-bilogorska županija može ponuditi po pitanju turizma. Također, po završetku dvodnevnog posjeta, dostavit ćemo im i brojne materijale te se nadamo budućoj ozbiljnoj i plodonosno suradnji, odnosno da se uvrstimo u njihove programe i pakete, što će rezultirati povećanim brojem turista u našoj županiji, poručio je na današnjoj konferenciji za medije direktor Turističke zajednice BBŽ Marcel Medak.

U ime UHPA-a obratio se predsjednik Tomislav Fain, rekavši da mu je žao što i ranije nije došao u ovaj kraj.

Bilogora puna potencijala

- Radimo po principu da svake godine obiđemo jednu turističku destinaciju koja nije razvikana ili je turistički manje razvijena, s ciljem da pridonesemo njenoj daljnjem razvoju. Puni smo dojmova, odnosno vidjeli smo dosta toga za što ranije nismo znali. Primjerice, oduševila me Pivovara Daruvar i degustacija piva uz sir, jer do sada to nisam vidio, a zanimljiva mi je bila i kombinacija deserta uz pivo. Također, imate lijepe OPG-ove, vinarije, a naš zadatak sada je te informacije proslijediti dalje, pored ostalog kazao je Fain.

Tomislav Fain i Marcel Medak/ Foto: Deni Marčinković
Tomislav Fain i Marcel Medak/ Foto: Deni Marčinković

Dodao je i to da su u posjetu boravili predstavnici desetak različitih agencija iz različitih sfera turizma.

Razni segmetni turizma

- Dio nas radi dječje grupe, pa srednjoškolske grupe, a ima i oni koji se bave luksuznim gostima iz SAD-a. Upravo gosti iz Amerike sve više pokazuju interes za raznim dijelovima Hrvatske, a ne samo Dubrovnikom ili obalom. U našoj udruzi brojimo 230 članova i sve ćemo ih upoznati s ovim krajem, naglasio je predsjednik UHPA-a.

Uz degustaciju piva u Daruvaru, dojmio ga se i OPG Na malenom brijegu, koji prema njegovim riječima ima savršenu priču za djecu. 

- Ponuda je raznolika i ima prostora za organizaciju raznih programa, u raznim segmentima turizma, zaključio je Tomislav Fain.