Fotografija: Marcel Medak odgovorio je na prozivke bivše dožupanice/Foto: Martina Čapo
Marcel Medak odgovorio je na prozivke bivše dožupanice/Foto: Martina Čapo

Hribljan: "Dok je Medak vodio Toplice, nestalo je milijun kuna". Medak: "Toj osobi se sada sudi"

Utvrđeno je kazneno djelo pronevjere gdje je jedna djelatnica krivotvorila dokumentaciju i zadržavala dio gotovine. Dobila je izvanredni otkaz, kaže MedakDirektor Turističke zajednice BBŽ-a, Marcel Medak, na današnjoj konferenciji za novinare povodom objavljivanja Javnog poziva za dodjelu potpora regionalnim i lokalnim događajima u 2022. godini, osvrnuo se i na nedavno pitanje županijske vijećnice i bivše dožupanice Bojane Hribljan, u kojemu ga je prozvala da je za vrijeme njegovog upravljanja Daruvarskim toplicama nestalo milijun kuna s računa te ustanove. 

Tko je kriv?

- Za direktora TZ BBŽ- a formalno je 1. rujna imenovan čovjek koji je ostavio trag u Daruvarskim toplicama, na čijem je čelu bio osam godina. Istina, trag s najmanje milijun nestalih kuna, za koje još uvijek nije utvrđeno tko je kriv? Je li to blagajnica, ravnatelj ili je slučaj i dalje u nekoj ladici i čeka zastaru? Svejedno, manjak je manjak, kazala je tada Hribljan. 

Prozvani direktor danas je odgovorio. 

Izvanredni otkaz

- Radi se o jednoj situaciji dok sam bio ravnatelj Daruvarskih toplica gdje je na moju inicijativu uveden novi sustav informatičkog upravljanja Toplicama. Temeljem toga utvrđeno je kazneno djelo pronevjere gdje je jedna djelatnica krivotvorila dokumentaciju i zadržavala dio gotovine i tako oštetila ustanovu. U trenutku kada sam došao do saznanja o čemu je riječ, odmah sam podnio sam kaznenu prijavu protiv te osobe. Ona je dobila izvanredni otkaz ugovora o radu i taj predmet je trenutno na sudu. Spor još uvijek nije okončan i više od toga ne smijem komentirati, poručio je direktor TZ BBŽ Marcel Medak dodajući kako je Državno odvjetništvo potvrdilo osnovanost kaznene prijave te pokrenulo postupak po službenoj dužnosti.

Dodao je i to da je iz Daruvarskih toplica otišao krajem 2017. godine, a u tom trenutku na računu Toplica bilo je 13 milijuna kuna viška prihoda, u odnosu na rashode i stabilno poslovanje.