Fotografija: Foto: Željko Hajdinjak/Cropix/ Ilustracija
Foto: Željko Hajdinjak/Cropix/ Ilustracija

AKCIJA MARTINJE Alkoholni rekorderi u prometu: "U čašicu najviše zavirio Gareščan"

Na bjelovarsko-bilogorskom području evidentirana su 62, a na požeško-slavonskom 73 prekršaja u prometu tijekom martinjskog vikendaIako je policija ustanovila brojne prekršaje, može se reći kako je martinjski vikend na prometnicama Bjelovarsko-bilogorske i Požeško-slavonske županije protekao razmjerno mirno, bez ozbiljnijih posljedica, težih prometnih nesreća, a čak ni neslavni "alkoholni rekordi" nisu bili izvan uobičajenih koji se bilježe svakog vikenda.

Zaključuje se to nakon što je policija objavila rezultate pojačanih aktivnosti u sklopu koje su na prometnice, s ciljem kontroliranja prometa, poslane sve raspoložive snage.

Rekorder iz Garešnice

Bjelovarsko-bilogorska je policija tijekom vikenda utvrdila i sankcionirala 62 prometna prekršaja, od čega se 12 odnosilo na vožnju pod utjecajem alkohola. Rekorder je bio u Garešnici, 63-godišnji je muškarac vozio automobil s 1.59 promila u krvi.

Jednak broj, 12 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najviša prekoračena brzina izmjerena je u Doljanima i ona je iznosila 94 km/h, a na toj dionici kolnika ograničenje je 50 km/h, bilo je i sedam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, dva prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom, te 29 ostalih prekršaja.

Ovog vikenda, na prometnicama te policijske uprave dogodilo se šest prometnih nesreća od kojih dvije u kojima su dvije osobe ozlijeđene, a ostale su bile samo s materijalnom štetom.

Požeško-slavonski rekorderi

Neznatno više, 73 prekršaja, bilo je na teritoriju požeško-slavonske policije.

Tamo su također tijekom proteklog vikenda provedene pojačane mjere na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja, dok se ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provodila u noći sa subote na nedjelju

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske kontrolirano je 361 vozilo i alkotestirano 178 vozača. Tom prilikom utvrđena su ukupno 73 prekršaja, od čega izdvajamo šest prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 41 prekršaj nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 11. studenoga 2023. oko 22.50 sati u Požegi u Ulici Jurja Križanića gdje su policijski službenici u prometu zatekli 41-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,15 promila upravljao osobnim automobilom.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1.320,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!