Fotografija: Foto: Arhiva Cropix (Ilustracija)
Foto: Arhiva Cropix (Ilustracija)

Titulu neslavne rekorderke po promilima ovoga vikenda odnijela žena iz Daruvara

"Čak 199 prometnih prekršaja odnosio se na prekoračenja dozvoljene brzine. Najviša brzina je iznosila 125 km/h na dionici ceste gdje je ograničenje 50 km/h i utvrđena je u Velikom Pašijanu", kažu u policijiPolicijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su tijekom ovog vikenda od 26. do 28. siječnja, provodili pojačani nadzor poštivanja prometnih propisa. Aktivnosti su prioritetno bile usmjerene na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu: alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisnu uporabu mobitela tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.

Dodatno je u nedjelju, 28. siječnja, od 10 do 18 sati provedena i prometna akcija usmjerena prije svega na utvrđivanje prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja vozila. 

Proletio kroz Veliki Pašijan

- Od ukupno 279 prometnih prekršaja najveći dio se odnosio na prekršaje prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila, njih 199. Najviša utvrđena nepropisna brzina je iznosila 125 km/h na dionici ceste gdje je ograničenje 50 km/h i utvrđena je 48-godišnjem vozaču u Velikom Pašijanu, kažu u policiji.

U akcijama je utvrđeno i tri prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, pri čemu je najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosila 1,13 g/kg i izmjerena je 36-godišnjoj vozačici u Daruvaru, 21 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, četiri  prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom i 50 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kažu u policiji.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!