Fotografija: Organizator, odnosno POU Daruvar ostao zatečen velikim brojem prijavljenih izvođača/Foto: Grad Daruvar
Galerija
Organizator, odnosno POU Daruvar ostao zatečen velikim brojem prijavljenih izvođača/Foto: Grad Daruvar

Rekordan broj prijavljenih izvođača za ovogodišnji Darfest: "Ostali smo zatečeni"

S obzirom na to da se radi o mukotrpnom i odgovornom postupku selekcije, rezultate, odnosno listu pjesama i izvođača objavit ćemo do 1. listopada, poručio je Nedjeljko PajtakDARUVAR – Rekordan broj, više od 50 prijava, stiglo je za ovogodišnji Darfest,17. po redu Festival zabavne glazbe u Daruvaru. Naime, kako smo najavili još u lipnju, sve do 19. rujna 2022. trajale su prijave, a brojem zainteresiranih izvođača, iznenađeni su i sami organizatori.

Ostali zatečeni brojem

- Nakon završetka natječaja za Darfest 2022. svi smo ostali zatečeni rekordnim brojem pristiglih prijava. Stiglo nam je preko 50 pjesama, odnosno autora i izvođača, iz svih krajeva Hrvatske, ali i iz Slovenije, BiH i Srbije, a ima i autora iz drugih dijelova Europe, čime definitivno postajemo internacionalni festival zabavne glazbe. To je sjajna vijest za nas! No, loša vijest za sve prijavljene jer će Darfest team imati izuzetno nezahvalan zadatak ovu brojku  svesti na 20-ak izabranih pjesama i izvođača, što znači da većina neće biti izabrana za ovogodišnji Darfest 2022.

Darfest je tradicionalan i jedan od rijetkih festivala autorskih skladbi, natjecanje mladih talentiranih pjevača amatera s područja cijele Hrvatske i inozemstva/Foto: Grad Daruvar
Darfest je tradicionalan i jedan od rijetkih festivala autorskih skladbi, natjecanje mladih talentiranih pjevača amatera s područja cijele Hrvatske i inozemstva/Foto: Grad Daruvar

No, oni najbolji i najkvalitetniji, nemaju se razloga bojati jer će zasigurno proći i najrigoroznije filtere Darfest teama. Svima ostalima ostajemo na raspolaganju za suradnju naredne godine. S obzirom se radi o mukotrpnom i odgovornom postupku selekcije, rezultate odnosno listu pjesama i izvođača Darfesta 2022. objavit ćemo do 1. listopada, a  svakog prijavljenog još i osobno kontaktirati, poručio je Nedjeljko Pajtak iz Pučkog otvorenog učilišta.

Zabavne, pop skladbe

Dodajmo, za festival su se mogli prijaviti izvođači ili autori s vlastitim skladbama. Skladbe su trebale biti pisane kao zabavne, odnosno pop pjesme, različitih stilova ili kao pjesme slobodnog glazbenog izričaja nastale u 2022. godini.

Kao što smo već pisali OVDJE, organizator, odnosno Pučko otvoreno učilište Daruvar se pobrinuo da tri prvonagrađene skladbe od strane stručnog ocjenjivačkog suda, sastavljenog od poznatih zvijezda hrvatske estrade, glasovanjem osvoje tri nagrade od kojih je prva Grand Prix Darfesta za pobjedničku pjesmu.

Rezultati, odnosno lista pjesama i izvođača Darfesta 2022. bit će objavljena do 1. listopada,Foto: Grad Daruvar
Rezultati, odnosno lista pjesama i izvođača Darfesta 2022. bit će objavljena do 1. listopada,Foto: Grad Daruvar

- Publika će internet glasovanjem odrediti tri nagrade publike. Organizator će izdati skladbe s festivala na CD-u te iste promovirati na radijskim postajama, pokroviteljima festivala, kao i u posebnim emisijama istih pokrovitelja, poručili su iz POU Daruvar.

Darfest je tradicionalan i jedan od rijetkih festivala autorskih skladbi, natjecanje mladih talentiranih pjevača amatera s područja cijele Hrvatske i inozemstva.

Ovogodišnji Darfest bit će održan 28. listopada, naravno u kino dvorani "30. svibnja" Pučkog otvorenog učilišta u Daruvaru.