Fotografija: Napravljene su dvije antene, jedna za prijem a druga za predaju. Natjecanje je trajalo 24 sata i u tom periodu odrađeno je 382 veze s radioamaterima iz cijelog svijeta/Foto: Compas
Galerija
Napravljene su dvije antene, jedna za prijem a druga za predaju. Natjecanje je trajalo 24 sata i u tom periodu odrađeno je 382 veze s radioamaterima iz cijelog svijeta/Foto: Compas

Radioamateri iz Poljane ostvarili 382 veze s kolegama iz cijeloga svijeta

Napravljene su dvije antene, jedna za prijem, a druga za predaju. Natjecanje je trajalo 24 sata i u tom periodu odrađeno je 382 veze CW (telegrafjom) s radioamaterima iz cijelog svijetaLIPIK - Radioklub „Poljana“ 9A1CCS i ove je godine sudjelovao na međunarodnom HQ natjecanju IARU (Internacional Amateur Radio Union), piše Compas.

Foto: Compas
Foto: Compas

Natjecateljska ekipa u sastavu 9A2AJ (Tomislav Polak), 9A7W (Ozren Nikšić) i 9A4DK (Dragutin Kralj) predstavljala je Hrvatski radioamaterski savez na najzahtjevnijem opsegu od 1.8 MHz (160 m – valna dužina) već treću godinu za redom iz Lipika pod pozivnom oznakom 9A0HQ.

Spremni za iduću godinu

Napravljene su dvije antene, jedna za prijem a druga za predaju.  Natjecanje je trajalo 24 sata i u tom periodu odrađeno je 382 veze CW (telegrafjom) s radioamaterima iz cijelog svijeta. Od opreme korišten je radio uređaj Icom IC7300, OM Power 2000 linearno pojačalo, antene inverted V i inverted L. Nakon natjecanja antene su spremljene za iduću godinu.

Foto: Compas
Foto: Compas
Foto: Compas
Foto: Compas

-Sponzori natjecanja bili su HRS (Hrvatski radioamaterski savez) i Grad Lipik kojima zahvaljujemo na sponzorstvu, istaknuo je predsjednik kluba Dragutin Kralj, piše Compas.