Fotografija: U projektu su sudjelovale sve turističke zajednice u županiji/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
U projektu su sudjelovale sve turističke zajednice u županiji/ Foto: Deni Marčinković

Predstavljene planinarske karte za BBŽ: "U njima se nalazi 80 kilometara registriranih staza"

Izrađene su četiri karte, odnosno po jedna za Moslavačko gorje, Papuk i Bilogoru te jedna zajednička karta za područje cijele županije, kaže MedakPredstavnici turističkih zajednica te planinarskih društava s područja Bjelovarsko-bilogorske županije danas su na Planinarcu predstavili planinarske karte za sva gorja unutar Bjelovarsko-bilogorske županije. 

Prema riječima direktora Turističke zajednice BBŽ-a, Marcela Medaka, ovaj projekt započet je još prošle godine.

Četiri karte

- Smatramo da su karte izvrstan alat za aktivni turizam u našoj županiji. Izrađene su četiri karte, odnosno po jedna za Moslavačko gorje, Papuk i Bilogoru te jedna zajednička karta za područje cijele županije, pored ostalog kazao je Medak dodavši da je projekt izrade karata vrijedan 80 tisuća kuna, a u njemu su sudjelovale sve turističke zajednice. 

Ukupno su izrađene četiri planinarske karte/ Foto: Deni Marčinković
Ukupno su izrađene četiri planinarske karte/ Foto: Deni Marčinković

Karte će prvenstveno značiti posjetiteljima koji dolaze na ova području, bilo da je riječ o planinarima ili ostalim izletnicima, smatra Anamarija Pađan iz HPD-a Bilogora.

Naglasak na točnost

- Ideju za izradu karata predložili smo turističkim zajednicama, koje su to prihvatile. U kartama se nalaze obilježene i održavane planinarske staze. Prve povratne informacije koje imamo govore da su ljudi zadovoljni kartama, naglasila je Pađan.

Na konferenciji se čulo i to da je u kartama ucrtano oko 80 kilometara registriranih puteva te oko 20-tak kilometara koji nisu službeno uvedeni.

Predstavljanje karata održano je na Planinarcu/ Foto: Deni Marčinković
Predstavljanje karata održano je na Planinarcu/ Foto: Deni Marčinković

- Najveća vrijednost karata je njihova točnost i preciznost. Čak ni karte DGU-u nisu toliko točne. Također, u ovim kartama nalaze se vrijedni podaci, poput udaljenosti u kilometrima te u vremenu hoda, zaključio je Mladen Golubić iz HPD-a Garjevica Čazma