Fotografija: BBŽ nastavlja poticati medicinsko osoblje/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
BBŽ nastavlja poticati medicinsko osoblje/ Foto: Deni Marčinković

Potporu Bjelovarsko-bilogorske županije dobilo novih 14 zdravstvenih radnika

"Naš cilj je osigurati što bolje uvjete rada medicinskom osoblju, ali i što kvalitetniju zdravstvenu zaštitu za sve naše sugrađane", kaže MarušićBjelovarsko-bilogorska županija nastavlja subvencionirati liječnike i medicinsko osoblje. Prema riječima župana Marka Marušića, i ove godine osigurane su tri vrste potpora za zadržavanje i privlačenje zdravstvenog kadra i to subvencioniranje kamata na stambene kredite, troškove podstanarstva te za stručnog usavršavanja.

Marko Marušić i Andrea Bengez/ Foto: Deni Marčinković
Marko Marušić i Andrea Bengez/ Foto: Deni Marčinković

- U ovoj godini za te namijene isplaćeno je nešto više od 150 tisuća eura. Do sada smo potpisali osam ugovora, a danas još dodatnih 14. Od toga, jedan se tiče subvencije podstanarstva, šest za subvenciju kamata za stambeni kredit te sedam za stručno usavršavanje, istaknuo je Marušić.

Tom prilikom župan je podsjetio da je u tijeku opremanje nove bjelovarske bolnice, za što će biti utrošeno više od devet milijuna eura.

Velika ulaganja u zdravstvo

- Nadalje, imamo i nikad veća ulaganja u Dom zdravlja i ispostave, za što je uloženo preko 600 tisuća eura. Naš cilj je osigurati što bolje uvjete rada medicinskom osoblju, ali i što kvalitetniju zdravstvenu zaštitu za sve naše sugrađane. Pored toga, nastavljamo i stipendirati studente medicine s 400 eura mjesečno, a sva ova ulaganja čine paket koji želimo zadržati postojeće te privući novo medicinsko osoblje, zaključio je Marko Marušić.

Župan Marušić uručio je 14 novih ugovora/ Foto: Deni Marčinković
Župan Marušić uručio je 14 novih ugovora/ Foto: Deni Marčinković

Zadovoljstvo dobivenom potporom iskazala je i liječnica Nina Ivošević Gustović.

- Došla sam iz Karlovačke županije prije šest mjeseci i doista imam samo riječi hvale za ovaj potez. Nadam se da će ovakve reakcije privući što više liječnika u našu bolnicu, kazala je Ivošević Gustović.

Župan Marušić i liječnica Nina Ivošević Gustović/ Foto: Deni Marčinković
Župan Marušić i liječnica Nina Ivošević Gustović/ Foto: Deni Marčinković

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!