Fotografija: Iduće godine zgrada bi trebala biti i energetski obnovljena/Foto: BBŽ
Galerija
Iduće godine zgrada bi trebala biti i energetski obnovljena/Foto: BBŽ

Dom zdravlja u Čazmi dobit će novi krov, uređen je i stan: "Činimo sve kako bismo privukli liječnike"

"Završili smo uređenje stana koji ćemo predati na korištenje Domu zdravlja. Prostor će biti na raspolaganju specijalistima ili drugim liječnicima. Logično je da liječnici budu dostupni pacijentima", naglasio je PirakBjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić obišao je danas u pratnji čazmanskog gradonačelnika Dinka Piraka i v.d ravnatelja Doma zdravlja BBŽ-a Michella Gruičića radove na sanaciji krovišta zgrade ispostave Doma zdravlja u Čazmi.

- Radovi su vrijedni više od 38.000,00 eura. Taj novac će se uložiti u promjenu crijepa i kompletnog krovišta kako bismo osigurali sigurnije i kvalitetnije uvjete. Tijekom iduće godine prijavit ćemo ispostavu u Čazmi i na energetsku obnovu.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

A u fazi izrade projektno tehničke dokumentacije je i naš Zavod za hitnu medicinu koji se nalazi ovdje, a koji je u sklopu Doma zdravlja Čazma. Tu ćemo dobiti kompletne troškovnike i vidjeti različite izvore financiranja kako bismo i ovaj Zavod za hitnu medicinu prilagodili pravilnicima, omogućujući na taj način djelatnicima hitne medicine bolje uvjete rada, a korisnicima bolje i ugodnije prostore, kazao je Marušić.

Specijalističke pretrage

- U ovoj godini u ispostave Doma zdravlja uložili smo gotovo 600.000 eura. U Bjelovaru su u tijeku radovi na uređenju prostora opće medicine, u Daruvaru uređujemo prostor Dječjeg i Školskog dispanzera, a očekuje nas i energetska obnova zgrada ispostava u Daruvaru i Grubišnom Polju.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

Sve u svrhu da našem medicinskom osoblju omogućimo bolje uvjete rada i našim pacijentima kvalitetniju zdravstvenu zaštitu, poručio je župan danas iz Čazme. 

Radovima u svom gradu zadovoljan je i gradonačelnik Dinko Pirak.

- Ono što bi nas još jako veselilo jest da dobijemo i specijalističke preglede. Ne moraju oni biti dostupni svaki dan, već samo po jedan dan tjedno. Bilo bi izuzetno korisno da se i po tom pitanju poduzmu određeni koraci. Dugo godina nije se radilo na organizaciji specijalističkih pregleda, stoga bi bilo dobro da se to promijeni u budućnosti. Također i grad će se uključiti u obnovu zgrade, želimo se uključiti u održavanje ovog objekta. Planiramo postaviti javnu rasvjetu oko zgrade, kazao je Pirak pohvalivši se kako se Čazma također uključila u privlačenje specijalista.

Stan za liječnike

– Završili smo uređenje stana koji ćemo predati na korištenje Domu zdravlja. Planiramo sklopiti ugovor s Domom zdravlja, a sami prostor će biti na raspolaganju specijalistima ili drugim liječnicima. Logično je da liječnici budu dostupni pacijentima, čime se smanjuje potreba građana za putovanjem do liječničkih ustanova i pridonosi poboljšanju zdravstvene skrbi u ruralnom prostoru, poručio je Pirak.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

Na fotografijama u prilogu pogledajte kako trenutno izgleda čazmanski Dom zdravlja koji se obnavlja. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!