Fotografija: Danas su započeli radovi na gradnji Spomen parka Domovinskog rata u Lipiku / Foto: Compas.hr
Galerija
Danas su započeli radovi na gradnji Spomen parka Domovinskog rata u Lipiku / Foto: Compas.hr

Počela gradnja Spomen parka Domovinskog rata u Lipiku

Njegovu elementarnu kompoziciju će činiti livada promjera 40 metara obrubljena stazom gdje će se na jednom dijelu nalaziti memorijalni zid na kojem će kao glavni motiv biti uklesana imena poginulih braniteljaZapočela je prva faza izgradnje lipičkog Spomen parka Domovinskog rata koji će se nalaziti u produžetku Udinske ulice, u blizini željezničke pruge i postojećeg spomenika braniteljima Varaždinske županije.

Njegovu elementarnu kompoziciju će činiti travnata livada promjera 40 metara obrubljena stazom gdje će se na jednom dijelu vanjskog ruba livade nalaziti memorijalni zid na kojem će kao glavni motiv biti uklesana imena poginulih branitelja, piše Compas.hr.  S vanjske strane zida, u smjeru rijeke Pakre postavit će se izložbeni primjerci svojevrsnog ratnog naoružanja, dok će pokraj zida biti izgrađen prikladni objekt u kojem će biti smještena memorijalna soba te prostori namijenjeni hrvatskim braniteljima Lipika.

Ovako će za pola godine izgledati Spomen park Domovinskog rata u Lipiku / Foto: Compas.hr
Ovako će za pola godine izgledati Spomen park Domovinskog rata u Lipiku / Foto: Compas.hr

Radove je obišao gradonačelnik Lipika Vinko Kasana u društvu Hrvoja Moćana, direktora poduzeća Expert gradnja, čiji radnici izvode radove na izgradnji dijela ove građevine.

- Ovo je svojevrstan poklon lipičkim braniteljima povodom predstojeće 29. obljetnice oslobođenja Lipika. Osim što će realizacijom izgradnje ovog memorijalnog mjesta Lipičani dobiti jednu ugodnu lokaciju za boravak, Spomen park Domovinskog rata u Lipiku projekt je kojim će se odati počast, hrvatskim braniteljima, istinskim herojima koji su iskazali nevjerojatnu hrabrost i koji su dali svoj život za slobodu, rekao je gradonačelnik Vinko Kasana.

Radovi bi trebali trajati šest mjeseci, a njihova sveukupna vrijednost iznosi 281.604,00 kuna.