Fotografija: Palčići su bjelovarskoj bolnici donirali vrijednu opremu/ Foto: Branka Sobodić
Galerija
Palčići su bjelovarskoj bolnici donirali vrijednu opremu/ Foto: Branka Sobodić

Palčići donirali 14 uređaja bjelovarskoj bolnici: "Oprema je vrijedna 30 tisuća eura"

"Mi roditelji palčića vrijednosti uređaja nikad nismo mjerili financijski, već kroz njihov značaj nama, ali i medicinskom osoblju koje brine o našoj dječici", kaže Željka VučkoKlub roditelja nedonoščadi „Palčići“ organizirao je humanitarnu akciju „Palčić gore za bjelovarske najmanje“, zahvaljujući kojoj su pomogli opremanju dječje sobe Odjela za ginekologiju i opstetriciju Opće bolnice „Dr. Anđelko Višić“ Bjelovar.

Kako se čulo prilikom predaje doniranih uređaja, koja se usput rečeno održala na Svetog Nikolu, riječ je o opremi vrijednoj 30 tisuća eura.

- Od srca hvala Udruzi „Palčić“, kao i svima koji se odazvali ovoj akciji. Ova oprema izuzetno je vrijedna i bez nje ne možemo funkcionirati u suvremenom svijetu i medicini. Nama je od neizrecive važnosti jer bez odjela neonatologije kod nas ništa ne može funkcionirati. Kroz dječju sobu jednog dana svi moramo proći stoga je jasno kolika je važnost ovog svega. Nadalje, na odjelu neonatologije sve je biše posla i moguće su svakakve situacije, no kad stvari krenu u krivom smjeru ova oprema je upravo ono što nam treba, naglasio je voditelj Odjela za ginekologiju dr. Goran Pavlović.

Oprema će sigurno biti u funkciji

Da je nova oprema nužna za kvalitetan rad i pružanje adekvatne skrbi, istaknula je i dr. Ina Valpotić.

- Zahvaljujem se u ime cijele ekipe neonatologije, odnosno nas koji smo uključeni u primarnu skrb novorođenčadi, na ovoj donaciji. Radi se o opremi koja će sigurno naći svoje mjesto i imati široku primjenu, jer se koristi za zbrinjavanje novorođenčadi u slučaju pojave određenih problema, pojasnila je Valpotić.

Ukupna vrijednost donacije iznosi oko 30 tisuća eura/ Foto: Branka Sobodić
Ukupna vrijednost donacije iznosi oko 30 tisuća eura/ Foto: Branka Sobodić

Riječi zahvale Udruzi Palčić uputila je i ravnateljica bjelovarske bolnice dr. Sanela Grbaš Bratković.

- U posljednje vrijeme sve češće se družimo zbog ovako lijepih situacija, odnosno donacija. Naime, trenutno opremamo novu bolnicu, ali ovi odjeli koji nisu u toj ekipi su dobili su puno donacija, stoga još jednom zahvaljujem Udruzi Palčić što nam je izašla u susret i pomogla našim najmlađima, poručila je Grbaš Bratković.

Druga donacija Palčića

Recimo i to da se na donaciji zahvalila i županijska pročelnica za zdravstvo Andrea Bengez, a kako je došlo do akcije opisala je predsjednica Udruge „Palčić” Željka Vučko.  

- Početkom godine u ime Dječjeg odjela javila mi se jedna od sestara za zamolbom za donaciju ovih uređaja. Osim njih, na popisu je bio naveden i transportni inkubator, kojeg smo pokušali nabaviti, no nažalost nismo uspjeli. Dakle, od 15 uređaja s popis jedino je on bio neostvariv. Nadalje, četiri uređaja nabavljena su iz akcije „Palčić gore za bjelovarske najmanje“ u kojoj je nažalost prikupljeno svega 5.137 eura, a vrijednost ove opreme je gotovo 30 tisuća eura. Preostalih 10 uređaja kupili smo kao Udruga uz pomoć naših partnera. Unatoč svemu, nabavili smo 14 od 15 uređaja i za nas je cilj ostvaren. Podsjetit ću da je ovo druga donacija bjelovarskoj bolnici, a prva je bila 2017. godine. Vrijednost te donacije iznosila je 280 tisuća kuna. Međutim, mi roditelji palčića te vrijednosti nikad nismo mjerili financijski, već kroz njihov značaj nama, ali i medicinskom osoblju koje brine o našoj dječici, stoga se nadam da će i ova oprema biti od koristi u radu ovog Odjela, zaključila je Željka Vučko. 

Za kraj podsjetimo, Palčići su bjelovarskoj bolnici donirali dva monitora vitalnih funkcija, dvije perfuzijske pumpe, pet naprednih infuzijskih pumpi, bilirubinometar, fototerapijsku lampu i tri pulsna oksimetra. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!