Fotografija: Odnedavno bjelovarska bolnica nosi ime po dr. Anđelku Višiću/Foto: BBŽ
Odnedavno bjelovarska bolnica nosi ime po dr. Anđelku Višiću/Foto: BBŽ

Obljetnica pogibije Anđelka Višića: "Bio je prvi liječnik koji je izgubio život u Domovinskom ratu"

Svijeće i vijence položili su prijatelji i obitelj, župan Marko Marušić, gradonačelnik Dario Hrebak te braniteljske udruge. Prisutnima se obratila ravnateljica bjelovarske bolnice Sanela Grbaš BratkovićDoktor Anđelko Višić, čije ime odnedvno nosi bjelovarska bolnica, poginuo je u neprijateljskoj zasjedi u Bastajskim Brđanima 13. studenoga 1991., kamo je došao sa sanitetskim vozilom kako bi pomogao ranjenim braniteljima iz Bjelovara i Grubišnog Polja.

U povodu 32. godišnjice njegove pogibije u Domovinskom ratu, odana mu je počast na groblju svetoga Andrije. Svijeće i vijence položili su prijatelji i obitelj, župan Marko Marušić, gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak te braniteljske udruge. Prisutnima se obratila ravnateljica bjelovarske Opće bolnice Sanela Grbaš Bratković.

Velika priča o životu omiljenog liječnika

Neka mu je vječna slava i hvala, poručili su iz Bjelovarsko-bilogorske županije.

Podsjetimo, nakon odavanja počasti na bjelovarskom groblju, članovi obitelji kao i ostali prijatelji i članovi udruga uputili su se u Bastajske Brađane gdje će se nakloniti omiljenom liječniku, prvom koji je izgubio život u Domovinskom ratu. 

Cijelu priču o tome kakav je dr. Anđelko Višić bio privatno, kako su ga njegovi bližnji zvali i po čemu će ga pamtiti članovi obitelji, pročitajte u velikoj priči OVDJE, koju smo objavili prije dva dana, ususret 32. obljetnici stradavanja. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!