Fotografija: Gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević/Foto: Pakrački list
Gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević/Foto: Pakrački list

Pakrac objavio popis studenata koje će stipendirati, među njima i četvero studenata medicine

Za 23 studenta odobrene su stipendije u iznosu od 53,09 eura, dok će studenti medicine primati 159,27 eura mjesečnoGrad Pakrac objavio je odluku konačne liste studenata koji će biti stipendirani gradskim sredstvima. Radi se o 23 studenata s pakračkog područja koji studiraju na različitim fakultetima, a koji će primati stipendiju od 53,09 eura.

Izdašnije stipendije bit će, pak, dodijeljene za četvero studenata medicine i to u iznosu od 159 eura i 27 centi mjesečno. Tako će Pakrac ukupno stipendirati 27studenata sa svog područja.

Apsolventski statusi

Odlukom koju je potpisala pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević predviđa se da će redovne stipendije u akademskoj godini 2023./2024. primati tri redovna studenta medicine (studentica druge, studentica šeste i student četvrte godine medicine), a od akademske godine 2023. jedan novoupisani student medicine.

Od ostalih 23 studenata kojima je odobrena stipendija, trinaest ih studira na fakultetima u Zagrebu, petero u Osijeku, po jedan u Zadru i Požegi te troje u Osijeku.

Odlukom je jednom studentu odobrena i odgoda povrata stipendije, dok su definirani i apsolventski statusi.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!