Fotografija: Foto: Niksa Stipanicev/CROPIX
Foto: Niksa Stipanicev/CROPIX

Zahtjev za studentske stipendije BBŽ-a po prvi put mogu se podnijeti online. Evo detalja

"Stipendije će se dodjeljivati u tri kategorije i to: za darovite studente, za studente po socijalnom kriteriju i za studente koji se školuju za deficitarna zanimanja", kažu iz ŽupanijeBjelovarsko-bilogorska županija u četvrtak je objavila natječaj za dodjelu stipendija redovitim studentima s područja županije u akademskoj 2023./2024. godini. Pravo sudjelovanja na natječaj imaju studenti koji redovno studiraju na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj i pritom su državljani RH, javlja BBŽ.

- Stipendije će se dodjeljivati u tri kategorije i to: stipendije za darovite studente, stipendije za studente po socijalnom kriteriju i stipendije za studente koji se školuju za deficitarna zanimanja, kažu iz Županije.

Digitalizacija procesa

Dodaju i to da svi zainteresirani po prvi put zahtjev mogu podnijeti i digitalno, putem platforme „otvorena županija“ čime Bjelovarsko-bilogorska županija čini važan iskorak u praćenju suvremenih trendova digitalizacije poslovnih procesa.

- Cilj je građanima – korisnicima omogućiti brže i lakše korištenje usluga županijske uprave bez fizičkog dolaska u prostor uprave. Važno je naglasiti da je sigurnost podataka podnositelja osigurana tako što se autentifikacija obavlja putem NIAS sustava (e-Građani), zaključili su iz Županije.

Rok za podnošenje zahtjeva za stipendije je 15 dana od dana objave natječaja, a sve detalje možete pogledati OVDJE.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!