Fotografija: Foto: Duje Klaric/CROPIX (ilustracija)
Foto: Duje Klaric/CROPIX (ilustracija)

Grad Garešnica stipendirat će učenike i studente. Evo tko se sve može prijaviti

"Stipendija za učenike iznosi 50 eura mjesečno, za studente 100 eura, dok će student medicine ostvariti mjesečnu naknadu u iznosu od 200 eura", kažu iz GradaGrad Garešnica raspisao je Natječaj za dodjelu stipendija u školskoj/akademskoj godini 2023./2024. Kako kažu, ukupno se dodjeljuje 16 stipendija i to osam učeničkih i osam studentskih.

Konkretnije, stipendirat će se po šest učenika i studenata iz socijalne kategorije te po dva iz kategorije uspješnosti i izvrsnosti. 

- Za školsku/akademsku godinu 2023./2024. utvrđen je mjesečni iznos stipendije za učenike u iznosu od 50 eura te za studente u iznosu od 100 eura, a isplaćivat će se za 10 mjeseci školske/akademske godine, poručili su iz Grada Garešnice.

Bespovratne uz određene uvjete

Dodaju i to da pravo sudjelovanja na natječaju mogu ostvariti državljani Republike Hrvatske sa stalnim prebivalištem na području Grada Garešnice, a koji su učenici srednje škole, odnosno redoviti i izvanredni nezaposleni studenti na sveučilišnim ili stručnim studijima.

- Stipendiju ne mogu primati učenici i studenti koji istovremeno primaju stipendiju iz nekog drugog izvora (gradskog, županijskog, državnog proračuna ili od neke druge institucije ili subjekta), već se moraju odlučiti koju će stipendiju primati što dokazuju pisanom izjavom, dodaju iz Grada.

Recimo i to da su stipendije nepovratne ako korisnik stipendije u ugovorenom roku završi srednjoškolsko obrazovanje, odnosno studij te ima prijavljeno prebivalište na području Grada Garešnice još dvije godine.

Studentu medicine duplo više

Također, objavljen je i natječaj za dodjelu stipendije za studij medicine u iznosu od 200 eura mjesečno, koja će se jednako tako isplaćivati tijekom 10 mjeseci.

- Stipendija je bespovratna, a dodjeljuje se pod uvjetom da korisnik stipendije u ugovorenom roku završi studij i da nakon završetka studija radi u Gradu Garešnica onoliko vremena koliko je primao stipendiju, zaključili su iz Grada Garešnice.

Za kraj dodajmo da je rok za podnošenje prijava 24. listopad 2023. godine, a sve potrebne informacije oko natječaja pogledajte OVDJE

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!