Fotografija: Foto: Ante Cizmic/CROPIX
Foto: Ante Cizmic/CROPIX

Požeško-slavonska županija stipendira 20 studenata: "Za deficitarna zanimanja idu viši iznosi"

Ovakvim modelom želimo potaknuli i svojevrsno nagraditi kadar koji nedostaje u institucijama i pravnim osobama na području županije, kaže Antonija JozićRaspisan je Natječaj za dodjelu stipendije Požeško-slavonske županije za akademsku godinu 2023./2024. studentima s područja Požeško-slavonske županije. Sredstvima koja su osigurana u proračunu stipendirat će se ukupno 20 studenata i to u tri kategorije, javlja PSŽ.

- I ove akademske godine nastavljamo s poticanjem izvrsnosti studenata s područja Požeško-slavonske županije. U proračunu su sredstva osigurana za ukupno dvadeset stipendija gdje je naglasak ponovno stavljen na deficitarna zanimanja za koja je predviđen nešto viši iznos. Ovakvim modelom želimo potaknuli i svojevrsno nagraditi kadar koji nedostaje u institucijama i pravnim osobama na području županije kako bi se naši studenti po završetku studija vratili živjeti i raditi u svoje mjesto – rekla je Antonija Jozić, županica Požeško-slavonske županije.

Studentima medicine najveće stipendije

Prva kategorija stipendija usmjerena je studentima koji po završetku studija stječu akademski naziv dr. med., odnosno budućim liječnicima. U kategoriji je predviđeno stipendiranje pet studenata u mjesečnom iznosu od 400 eura.

Drugom kategorijom obuhvaćena su deficitarna zanimanja iz STEM područja matematike i fizike. Studenti koji po završetku studija stječu akademske nazive mag. edukacije/mag. matematike i mag. edukacije/mag. fizike mogu ostvariti stipendije u iznosu 230 eura te je također predviđeno stipendiranje pet studenata.

Za sve ostale studijske programe predviđeno je deset stipendija u mjesečnom iznosu od 150 eura.

Korištenje stipendije odobrava se korisnicima u razdoblju od 1. listopada do 30. srpnja u akademskoj godini 2023./2024., u obliku 10 mjesečnih anuiteta, a u razdoblju do upisa apsolventske godine, odnosno do završetka redovitog studija.

Prijave do 10. studenog

Prijave na natječaj dostavljaju se putem Sustava za upravljanje natječajima i provedbom projekata E-prijave.

Rok za podnošenje prijave je 15 dana od dana objave natječaja, odnosno od 26. listopada 2023. do 10. studenog 2023. u 23:59 sati.

Natječaj za dodjelu stipendije Požeško-slavonske županije za akademsku godinu 2023./2024. studentima s područja Požeško-slavonske županije dostupan je OVDJE.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!