Fotografija: Gudovački Pčelarski sajam nije otkazan, već odgođen. Ukoliko će biti sve po planu održat će se zadnji vikend u veljači/ Foto: Vladimir Dugandzic/CROPIX (Ilustracija)
Gudovački Pčelarski sajam nije otkazan, već odgođen. Ukoliko će biti sve po planu održat će se zadnji vikend u veljači/ Foto: Vladimir Dugandzic/CROPIX (Ilustracija)

Ovog vikenda trebao se održati Pčelarski sajam: "Čekamo povoljniju situaciju za "najslađi sajam"

Idući termin za Pčelarski sajam je od 25. do 27. veljače, a ukoliko se epidemiološka situacija ne poboljša, opcija je da se održi u sklopu Proljetnog sajma od 1. do 3. travnjaBJELOVAR – Ovoga vikenda, 5. i 6. veljače, da je bilo sve po prvotnom planu i da korona opet nije poremetila planove, u Gudovcu bi se održavao 17. Međunarodni pčelarski sajam, te 8. Izložba vina i vinogradarske opreme.

Organizator manifestacije, Bjelovarski sajam putem društvenih mreža izrazili su žaljenje jer su manifestaciju morali prolongirati.

-Dok iščekujemo nove odluke stožera i nadamo se olakšavanju mjera, prisjetit ćemo se fotografijama kako je to izgledalo u nekim sretnijim, normalnijim vremenima. Vjerujemo da će se situacija uskoro poboljšati, te da ćemo vrlo brzo moći održati naš "najslađi sajam", poručili su.

Mogućnost spajanja

Inače, kako smo ranije pisali OVDJE, Međunarodni pčelarski sajam nije otkazan već je samo promijenjen datum održavanja.

-Pratimo epidemiološku situaciju i za dva do tri tjedna očekujemo poboljšanje situacije. Pčelarski sajam i 8. Izložba vina i vinogradarske opreme su odgođeni, ali ne i otkazani. Vjerujem da je to pametna odluka, jer ćemo ovako imati mogućnost napraviti sajam kako spada. Župan Marušić i ja razgovarali smo s direktorom Sajma i trenutno nema poteškoća oko poslovanja, kazao nam je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak dodavši da je i Proljetni međunarodni sajam pomaknut za travanj.

Idući zakazani termin za Pčelarski sajam je zadnji vikend u idućem mjesecu, točnije od 25. do 27. veljače. A na službenim stranicama Bjelovarskog sajma stoji da se 23. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam planira održati od 1. do 3. travnja. Ukoliko se trenutna epidemiološka situacija ne poboljša, jedna od opcija je i da se u sklopu Proljetnog sajma održi i 17. Međunarodni pčelarski sajam.